Artikkeli

Juuresstimbaalit

(4-6 an­nos­ta li­säk­keek­si)

2–3 pe­ru­naa

noin 200 g pals­ter­nak­kaa

2 pork­ka­naa

2 mu­naa

3/4 dl mai­toa

1/2 tl suo­laa

1/2 maus­te­mit­taa jau­het­tua val­ko­pip­pu­ria

2–3 rkl hie­non­net­tua per­sil­jaa

1 pie­ni val­ko­si­pu­lin­kyn­si hie­non­net­tu­na

Vuo­kien voi­te­luun:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pe­ru­nat ja pals­ter­nak­ka ja kei­tä mie­dos­ti suo­la­tus­sa ve­des­sä peh­meik­si, noin 10 min. Kaa­da kei­tin­ve­si pois ja so­seu­ta juu­rek­set. Li­sää mu­nat, mai­to ja maus­teet.

2. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pork­ka­nat. Kei­tä nii­tä eri kat­ti­las­sa het­ken ai­kaa, mel­kein kyp­sik­si. Sii­vi­löi ja li­sää pe­ru­na-pals­ter­nak­ka­se­ok­seen.

3. Voi­te­le alu­mii­ni­set an­nos­vuo­at (noin 1–1,5 dl) ja täy­tä ne kas­vis­se­ok­sel­la. Kyp­sen­nä uu­nis­sa ve­si­hau­tees­sa 150 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia.

4. Ku­moa tim­baa­lit tar­joi­lu­va­dil­le tai suo­raan an­nos­lau­ta­sil­le ja tar­joa li­han, ka­nan tai ka­lan li­säk­kee­nä.