KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 9/2013
4 annosta
1 palsternakka
pala lanttua
1 iso porkkana
200 g juuriselleriä
3 rkl oliiviöljyä
Mausteseos:
1 dl parmesaaniraastetta
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
veitsenkärjellinen raastettua valkosipulia
¼ tl mietoa chilirouhetta
Kaprisaioli:
1 dl majoneesia
1 ½ rkl hienonnettuja kapriksia
veitsenkärjellinen raastettua valkosipulia
ripaus suolaa
1. Sekoita ensin kaprisaiolin ainekset. Anna maustua viileässä puolisen tuntia.
2. Kuori ja leikkaa palsternakka, lanttu, porkkana ja juuriselleri ohuiksi, pitkiksi tikuiksi. Levitä juurekset uunipellille ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paahda juurestikkuja 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia.
3. Nosta juurekset uunista ja kääntele hieman. Sekoita mausteseoksen ainekset. Ripottele seos juuresten päälle. Jatka paahtamista vielä 5–7 minuuttia, kunnes juusto hieman ruskistuu. Tarjoile juurekset kaprisaiolin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2