Artikkeli

Juuresherkkuja

Loih­di vah­vo­ja ja lem­pei­tä ma­ku­ja juu­rek­sis­ta.

Syk­syn me­he­vis­tä mu­ku­lois­ta ja juu­rik­kais­ta saa loih­dit­tua niin ar­ki kuin vie­ras­ruo­kaa­kin. Vah­van ja aro­maat­ti­sen ma­kui­sis­ta juu­rek­sis­ta val­mis­tuu niin mais­tu­vaa ar­ki­ruo­kaa kuin hie­nos­tu­nut­ta sun­nun­tai­ruo­kaa­kin, sekä lei­von­nai­sia ja vä­li­pa­lo­ja. Paah­ta­mi­nen tuo juu­res­ten ma­keu­den esil­le ja sy­ven­tää ma­ku­ja.

Ko­kei­le esi­mer­kik­si seu­raa­via juu­res­herk­ku­ja:

Paah­det­tu pu­na­juu­ri­keit­to ja chev­re­mous­se

Fe­ta­juus­tol­la höys­tet­ty kel­ta­juu­ri-pe­ru­na­pit­sa

Rai­ta­juu­ri-sie­ni­pii­ras

Pals­ter­nak­ka-pe­ru­na­pan­nu­kak­ku

Ra­pe­at lant­tu­kuk­ko­set

Maa-ar­ti­sok­ka­so­se­keit­to ja mä­ti­mous­se

Pe­ru­na-sel­le­ri-pe­ko­ni­rös­tit

Kei­te­tyt mus­ta­juu­ret ja sit­ruu­na­sa­ba­yon

Si­ni­ho­me­juus­to­täyt­tei­set uu­ni­nau­riit

Li­me­kuor­rut­tei­set pork­ka­na­muf­fi­nit