Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl maissi- tai perunajauhoja
1/2 tl jauhettua anista
Täyte:
2 dl sokeria
6 rkl maissijauhoa
1/8 tl suolaa
7 dl maitoa
6 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
4 dl kuohukermaa + 4 rkl valkosuklaaraastetta tai kookoshiutaleita
Koristeeksi:
1 dl valkosuklaahiutaleita tai kookoshiutaleita
1. Voitele ja korppujauhota korkeareunainen sileä kakkuvuoka (läpimitta n. 18-20 cm). Pienestä kakkuvuoasta saat korkean alumiinifoliosta ja leivinpaperista kietaistun reunuksen avulla.
2. Vaahdota munat ja sokeri, mausta vaahto anisjauheella. Lisää joukkoon siivilän läpi keskenään sekoitetut muut kuivat aineet.
3. Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 40 min. Kumoa ritilälle.
4. Valmista kiisseli. Mittaakattilaan sokeri, maissijauho, suola ja maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu. Anna pulpahtaa kerran.
5. Vatkaa keltuaiset kulhossa ja kaada 1/3 kiisselistä keltuaisten joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada koko keltuaisseos takaisin kattilaan ja kuumenna varovasti, kunnes kiisseli sakenee. Ota levyltä. Mausta vaniljalla.
6. Vaahdota kerma ja raasta joukkoon hyvin ohuelti valkosuklaata. Voit käyttää suklaan sijasta kookoshiutaleita.
7. Jaa kakku kolmeen osaan, täytä välit kiisselillä ja kuorruta kermavaahdolla. Rouhi koristeeksi valkosuklaata. Voit koristaa kakun pinnan myös kookoshiutaleilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2