Artikkeli

Juhannuksen korkea kermakakku

Voitele ja korppujauhota korkeareunainen sileä kakkuvuoka (läpimitta n. 18-20 cm). Pienestä kakkuvuoasta saat korkean alumiinifoliosta ja leivinpaperista kietaistun reunuksen avulla...

Poh­ja:

4 mu­naa

2 dl so­ke­ria

1 1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl mais­si- tai pe­ru­na­jau­ho­ja

1/2 tl jau­het­tua anis­ta

Täy­te:

2 dl so­ke­ria

6 rkl mais­si­jau­hoa

1/8 tl suo­laa

7 dl mai­toa

6 kel­tu­ais­ta

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Kuor­ru­tus:

4 dl kuo­hu­ker­maa + 4 rkl val­ko­suk­laa­raas­tet­ta tai koo­kos­hiu­ta­lei­ta

Ko­ris­teek­si:

1 dl val­ko­suk­laa­hiu­ta­lei­ta tai koo­kos­hiu­ta­lei­ta

1. Voi­te­le ja korp­pu­jau­ho­ta kor­ke­a­reu­nai­nen si­leä kak­ku­vuo­ka (lä­pi­mit­ta n. 18-20 cm). Pie­nes­tä kak­ku­vuo­as­ta saat kor­ke­an alu­mii­ni­fo­li­os­ta ja lei­vin­pa­pe­ris­ta kie­tais­tun reu­nuk­sen avul­la.

2. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri, maus­ta vaah­to anis­jau­heel­la. Li­sää jouk­koon sii­vi­län läpi kes­ke­nään se­koi­te­tut muut kui­vat ai­neet.

3. Kyp­sen­nä poh­jaa 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 40 min. Ku­moa ri­ti­läl­le.

4. Val­mis­ta kiis­se­li. Mit­taa­kat­ti­laan so­ke­ri, mais­si­jau­ho, suo­la ja mai­to. Kuu­men­na koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes seos sa­os­tuu. An­na pul­pah­taa ker­ran.

5. Vat­kaa kel­tu­ai­set kul­hos­sa ja kaa­da 1/3 kiis­se­lis­tä kel­tu­ais­ten jouk­koon. Se­koi­ta hy­vin. Kaa­da koko kel­tu­ais­se­os ta­kai­sin kat­ti­laan ja kuu­men­na va­ro­vas­ti, kun­nes kiis­se­li sa­ke­nee. Ota le­vyl­tä. Maus­ta va­nil­jal­la.

6. Vaah­do­ta ker­ma ja raas­ta jouk­koon hy­vin ohu­el­ti val­ko­suk­laa­ta. Voit käyt­tää suk­laan si­jas­ta koo­kos­hiu­ta­lei­ta.

7. Jaa kak­ku kol­meen osaan, täy­tä vä­lit kiis­se­lil­lä ja kuor­ru­ta ker­ma­vaah­dol­la. Rou­hi ko­ris­teek­si val­ko­suk­laa­ta. Voit ko­ris­taa ka­kun pin­nan myös koo­kos­hiu­ta­leil­la.