Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/06

Joukon neulamuikku-perunapaistos

Nauti raikkaan salaatin kanssa.

150 g pe­rat­tu­ja neu­la­muik­ku­ja

5–6 pe­ru­naa

2 kel­ta­si­pu­lia

1 tl suo­laa

1 tl val­ko­pip­pu­ria

1 pkt (170 g) pe­ko­ni­sii­vu­ja

Pais­ta­mi­seen:

3 rkl mar­ga­rii­nia tai voi­ta

Pääl­le:

raas­tet­tua ruis­lei­pää

1. Kuo­ri ja vii­pa­loi pe­ru­nat. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­li.

2. Kuul­lo­ta pe­ru­na- ja si­pu­li­vii­pa­leet pan­nul­la ras­vas­sa.

3. Maus­ta pe­ru­na-si­pu­li­se­os suo­lal­la ja val­ko­pip­pu­ril­la. Ku­moa se uu­ni­vuo­kaan pik­ku­muik­ku­jen kans­sa niin, et­tä pääl­lim­mäi­sek­si jää pe­ru­na­vii­pa­lei­ta. Pane pääl­le pe­ko­ni­vii­pa­leet.

4. Li­sää vet­tä niin, et­tä pe­ru­nat juu­ri ja juu­ri peit­ty­vät.

5. Raas­ta pääl­le ohut ker­ros ruis­lei­pää.

6. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 30–40 mi­nuut­tia, kun­nes pe­ko­ni on ra­pe­aa. An­na vuo­an jää­dä uu­niin jäl­ki­läm­pöön, kun­nes pe­ru­nat ovat peh­men­neet.

7. Nau­ti raik­kaan sa­laa­tin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ