Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/07

Jogurt­ti­pan­na­cotta ja uuniomenoita kanelisiirapissa

Valmista pannacotta. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan...

(4–6 an­nos­ta)

Pan­na­cot­ta:

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 dl mai­toa

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

½ dl so­ke­ria

1 va­nil­ja­tan­ko

2 lii­va­te­leh­teä

Uu­ni­o­me­nat:

3–4 ome­naa

Ka­ne­li­sii­rap­pi:

3 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

3 dl vet­tä

2 ka­ne­li­tan­koa

1. Val­mis­ta pan­na­cot­ta. Li­o­ta lii­vat­teet kyl­mäs­sä ve­des­sä. Mit­taa ker­ma, mai­to ja so­ke­ri kat­ti­laan. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko pit­kit­täin ja raa­pu­ta sie­me­net kat­ti­laan. Kie­hau­ta seos. Li­sää lii­vat­teet suo­raan kuu­maan ker­ma-mai­to­se­ok­seen. An­na se­ok­sen hie­man jääh­tyä ja se­koi­ta sii­hen jo­gurt­ti. Jaa seos an­nos­vuo­kiin ja lai­ta jää­kaap­piin muu­ta­mak­si tun­nik­si hyy­ty­mään.

2. Val­mis­ta ka­ne­li­sii­rap­pi. Mit­taa fa­rii­ni­so­ke­ri, vesi ja ka­ne­li­tan­got kat­ti­laan. Kie­hau­ta ja an­na kie­hua hil­jal­leen 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes seos on sii­rap­pi­mais­ta. Jääh­dy­tä ja pois­ta ka­ne­li­tan­got.

3. Val­mis­ta uu­ni­o­me­nat juu­ri en­nen tar­joi­lua. Pois­ta sie­men­ko­dat ja leik­kaa ome­nat loh­koik­si. Lai­ta ome­na­loh­kot uu­ni­vuo­kaan ja kyp­sen­nä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia.

4. Ku­moa pan­na­co­tat tar­joi­lu­lau­ta­sil­le ja lu­si­koi pääl­le ome­na­loh­ko­ja sekä ka­ne­li­sii­rap­pia.