Koti ja Keittiö 08/07
(4–6 annosta)
Pannacotta:
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
2 dl maustamatonta jogurttia
½ dl sokeria
1 vaniljatanko
2 liivatelehteä
Uuniomenat:
3–4 omenaa
Kanelisiirappi:
3 dl fariinisokeria
3 dl vettä
2 kanelitankoa
1. Valmista pannacotta. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa siemenet kattilaan. Kiehauta seos. Lisää liivatteet suoraan kuumaan kerma-maitoseokseen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja sekoita siihen jogurtti. Jaa seos annosvuokiin ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.
2. Valmista kanelisiirappi. Mittaa fariinisokeri, vesi ja kanelitangot kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Jäähdytä ja poista kanelitangot.
3. Valmista uuniomenat juuri ennen tarjoilua. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Laita omenalohkot uunivuokaan ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
4. Kumoa pannacotat tarjoilulautasille ja lusikoi päälle omenalohkoja sekä kanelisiirappia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2