750 g luutonta lampaanlapaa
Marinadi:
4 dl maustamatonta jogurttia
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 rkl tuoretta silputtua inkivääriä
2 vihreää chilipalkoa silputtuna
2 tl garam masalaa
Lisäksi:
500 g salottisipulia
2 rkl öljyä
1 tl kanelia
5 kokonaista neilikkaa
2 tähtianista
2 dl vettä
200 g kuivattuja viikunoita
1 rkl muscovado- tai ruokokidesokeria
suolaa
1. Kuutioi lampaanlapa.
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
3. Pane lihakuutiot marinadiin ja anna niiden maustua kylmässä vähintään kaksi tuntia.
4. Kuori ja lohko sipulit. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa läpikuultavaksi.
5. Lisää liha marinadissaan sekä kaneli, neilikat ja tähtianikset. Anna kiehua koko ajan sekoittaen, kunnes suurin osa marinadista on kiehunut kokoon.
6. Lisää kattilaan vesi, kokonaiset viikunat ja sokeri. Hauduta lihaa kannen alla noin 50 minuuttia tai kunnes se on täysin mureaa. Mausta lopuksi suolalla. Tarjoile liha sitruunariisin kanssa (kts. Ruokaohjeet/ Kasvis).
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2