Artikkeli

Jogurt­ti­ma­ri­noitu lammaspata

750 g luu­ton­ta lam­paan­la­paa

Ma­ri­na­di:

4 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä sil­put­tu­na

1 rkl tuo­ret­ta sil­put­tua in­ki­vää­riä

2 vih­re­ää chi­li­pal­koa sil­put­tu­na

2 tl ga­ram ma­sa­laa

Li­säk­si:

500 g sa­lot­ti­si­pu­lia

2 rkl öl­jyä

1 tl ka­ne­lia

5 ko­ko­nais­ta nei­lik­kaa

2 täh­ti­a­nis­ta

2 dl vet­tä

200 g kui­vat­tu­ja vii­ku­noi­ta

1 rkl mus­co­va­do- tai ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

suo­laa

1. Kuu­ti­oi lam­paan­la­pa.

2. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään.

3. Pane li­ha­kuu­ti­ot ma­ri­na­diin ja an­na nii­den maus­tua kyl­mäs­sä vä­hin­tään kak­si tun­tia.

4. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit. Kuul­lo­ta si­pu­li öl­jys­sä kat­ti­las­sa lä­pi­kuul­ta­vak­si.

5. Li­sää liha ma­ri­na­dis­saan sekä ka­ne­li, nei­li­kat ja täh­ti­a­nik­set. An­na kie­hua koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes suu­rin osa ma­ri­na­dis­ta on kie­hu­nut ko­koon.

6. Li­sää kat­ti­laan vesi, ko­ko­nai­set vii­ku­nat ja so­ke­ri. Hau­du­ta li­haa kan­nen al­la noin 50 mi­nuut­tia tai kun­nes se on täy­sin mu­re­aa. Maus­ta lo­puk­si suo­lal­la. Tar­joi­le liha sit­ruu­na­rii­sin kans­sa (kts. Ruo­ka­oh­jeet/ Kas­vis).