Artikkeli

Jogurt­ti­ma­ri­noitu broileri ja pähkinäkastike

Sekoita keskenään muut marinadin ainekset paitsi jogurtti. Hiero seos broilerinpalojen pintaan, kaada jogurtti päälle ja anna marinoitua 30 minuuttia...

4 broi­le­rin rin­ta­fi­lee­tä

Ma­ri­na­di:

1/2 dl sui­ka­loi­tua tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1/2 rkl kur­ku­maa

1/2 rkl jau­het­tua kar­de­mum­maa

1/2 tl suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

Päh­ki­nä­kas­ti­ke:

1 1/2 dl suo­la­päh­ki­nöi­tä

1 rkl raas­tet­tua tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

1 rkl öl­jyä

1 1/2 dl vet­tä

1 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

1 rkl ma­ke­aa chi­li­kas­ti­ket­ta

2 rkl hu­na­jaa

1. Se­koi­ta kes­ke­nään muut ma­ri­na­din ai­nek­set pait­si jo­gurt­ti. Hie­ro seos broi­le­rin­pa­lo­jen pin­taan, kaa­da jo­gurt­ti pääl­le ja an­na ma­ri­noi­tua 30 mi­nuut­tia

2. Pyy­hi broi­le­rin­pa­lo­jen pääl­tä suu­rin osa ma­ri­na­dis­ta ja siir­rä li­hat uu­nin­kes­tä­vään as­ti­aan. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kyp­sik­si, noin 30 mi­nuut­tia. Val­mis­ta sil­lä vä­lin päh­ki­nä­kas­ti­ke.

3. Jau­ha päh­ki­nät hie­nok­si mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa tai te­ho­se­koit­ti­mes­sa. Pais­ta in­ki­vää­riä het­ki pan­nul­la kuu­mas­sa öl­jys­sä.

4. Li­sää jau­he­tut päh­ki­nät ja pais­ta vie­lä het­ki koko ajan se­koit­ta­en.

5. Li­sää vesi, soi­ja- ja chi­li­kas­ti­ke. An­na kie­hua muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Maus­ta kas­ti­ke lo­puk­si hu­na­jal­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ