Artikkeli

Jogurttikurkku

1/2 tuo­re kurk­ku

kar­ke­aa suo­laa

2 dl luon­non­jo­gurt­tia

1 ruu­kul­li­nen mint­tua

1 tl hu­na­jaa

1. Raas­ta kurk­ku sii­vi­lään tai suo­da­tin­sup­pi­loon ja ri­po­ta pääl­le kar­ke­aa suo­laa muu­ta­ma rae. An­na kur­kun va­lua hy­vin.

2. Va­lu­ta myös luon­non­jo­gurt­ti, jos et saa val­miik­si va­lu­tet­tua (esi­mer­kik­si kreik­ka­lai­nen To­tal).

3. Silp­pua mint­tu ja se­koi­ta jo­gurt­tiin. Li­sää kurk­ku ja hu­na­ja.

Vih­je: Help­po me­ze­ko­ko­nai­suus koo­taan jo­gur­tis­ta ja val­miis­ta ta­hi­nis­ta, fa­va­pa­vut so­pi­vat seu­ra­lai­sek­si. Fa­va­pa­vut kuu­lu­vat eri­tyi­ses­ti kreik­ka­lai­seen me­ze­pöy­tään. Pa­pu­ja saa mm. Hel­sin­gin Hie­ta­lah­den luo­mu­hal­lin Knos­sos-myy­mä­läs­tä.

Koti ja keit­tiö 3/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ