MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 6–7/2015
4–6 annosta
2 ½ dl vettä
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vaaleaa siirappia
2 ½ dl maustamatonta jogurttia
Lisäksi:
tuoreita tai pakastemarjoja
1. Mittaa vesi, sokeri ja siirappi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Anna liemen jäähtyä.
2. Sekoita jogurtti ja sokeriliemi keskenään. Laita seos jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä noin puoli tuntia, kunnes jäätelö on valmista. Lusikoi seos pakasterasiaan ja säilytä pakastimessa tarjoiluun saakka. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, lusikoi massa pakastuksen kestävään kulhoon ja jäädytä pakastimessa 4–6 tuntia. Sekoita pakastamisen alkuvaiheessa massaa vähintään puolen tunnin välein kolme kertaa sähkövatkaimella, jotta rakenteesta tulee kuohkea.
3. Tarjoile marjojen kera. Viimeistele halutessasi suolakinuski- tai kuningatarkastikkeella, jotka voit valmistaa ohessa olevilla ohjeilla.
Suolakinuskikastike
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
½–1 tl merisuolaa
1. Poista metallisesta maitopurkista etiketti. Laita avaamaton purkki kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että purkki juuri ja juuri peittyy. Keitä 2–3 tuntia välillä käännellen. Keittoaika riippuu siitä, miten paksua kastikkeesta haluat.
2. Ota purkki pois kattilasta. Avaa purkin kansi ja mausta kastike suolalla. Tarjoa lämpimänä tai viileänä jäätelön kera.
Kuningatarkastike
1 ½ dl vadelmia
1 dl mustikoita
¾ dl sokeria
¾ dl vettä
1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia.
Vinkki! Jos haluat paksumpaa kastiketta, suurusta se vesitilkalla ja teelusikallisella maissitärkkelystä kiehumisen loppuvaiheessa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2