Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvat Fabian Björk
4 leipää
4 viipaletta ruisleipää
2 rkl voita
4 viipaletta keskivahvaa juustoa
4 kypsää jauhelihapihviä (ks. ohje alla)
4 rkl majoneesia
4 tl vahvaa (karkeaa) sinappia
Tarjoiluun:
hölskytys- eli mummonkurkkuja (ks. ohje alla )
salaattia tai versoseosta
1. Voitele leivät voilla. Nosta päälle juusto ja jauhelihapihvi. Sekoita sinappi majoneesiin ja lusikoi pihveille.
2. Tarjoa kurkkujen ja salaatin kanssa.
Vinkki! Jos haluat syksyisemmän maun leipiin, tarjoa lisäksi etikkapunajuuria tai paistettua punakaalia.
Jauhelihapihvit
4 pihviä
400 g sika-nautajauhelihaa
1 tl suolaamuutama kierros mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
voi-öljyseosta
1. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin neljä tasakokoista tiivistä pihviä.
2. Paista pihvit kypsiksi pannulla voi-öljyseoksessa.
Mummon kurkut
1 pieni kurkku
¾ dl riisiviinietikkaa
3 rkl vettä
1 rkl sokeria
1 tl sormisuolaamuutama kierros valkopippuria myllystä
(tilliä)
1. Kuori ja viipaloi kurkku.
2. Mittaa etikka, vesi, sokeri ja suola kulhoon. Lisää pippuri ja kurkut. Lisää halutessasi hienonnettu tilli. Sekoita hyvin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2