Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Jauhe­li­ha­pih­vi­leipä

Frikadeller eli soikeahkot lihapullat päällystävät tanskalaisten suosikkileipää. Tässä versiossa jauhelihasta paistetaan pullien sijaan pihvit ja tarjoillaan ne mummon kurkkujen kaverina.

4 lei­pää

4 vii­pa­let­ta ruis­lei­pää

2 rkl voi­ta

4 vii­pa­let­ta kes­ki­vah­vaa juus­toa

4 kyp­sää jau­he­li­ha­pih­viä (ks. oh­je al­la)

4 rkl ma­jo­nee­sia

4 tl vah­vaa (kar­ke­aa) si­nap­pia

Tar­joi­luun:

höls­ky­tys- eli mum­mon­kurk­ku­ja (ks. oh­je al­la )

sa­laat­tia tai ver­so­se­os­ta

1. Voi­te­le lei­vät voil­la. Nos­ta pääl­le juus­to ja jau­he­li­ha­pih­vi. Se­koi­ta si­nap­pi ma­jo­nee­siin ja lu­si­koi pih­veil­le.

2. Tar­joa kurk­ku­jen ja sa­laa­tin kans­sa.

Vink­ki! Jos ha­lu­at syk­syi­sem­män maun lei­piin, tar­joa li­säk­si etik­ka­pu­na­juu­ria tai pais­tet­tua pu­na­kaa­lia.

Jau­he­li­ha­pih­vit

4 pih­viä

400 g sika-nau­ta­jau­he­li­haa

1 tl suo­laa­muu­ta­ma kier­ros mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Pais­ta­mi­seen:

voi-öl­jy­se­os­ta

1. Maus­ta jau­he­li­ha suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta kos­tu­te­tuin kä­sin nel­jä ta­sa­ko­kois­ta tii­vis­tä pih­viä.

2. Pais­ta pih­vit kyp­sik­si pan­nul­la voi-öl­jy­se­ok­ses­sa.

Mum­mon kur­kut

1 pie­ni kurk­ku

¾ dl rii­si­vii­nie­tik­kaa

3 rkl vet­tä

1 rkl so­ke­ria

1 tl sor­mi­suo­laa­muu­ta­ma kier­ros val­ko­pip­pu­ria myl­lys­tä

(til­liä)

1. Kuo­ri ja vii­pa­loi kurk­ku.

2. Mit­taa etik­ka, vesi, so­ke­ri ja suo­la kul­hoon. Li­sää pip­pu­ri ja kur­kut. Li­sää ha­lu­tes­sa­si hie­non­net­tu til­li. Se­koi­ta hy­vin.

Lue Myös

Sitruuna-valko­si­pu­lib­roi­lerit

Sinap­pi­täyt­teinen possurulla

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Sitruuna-valko­si­pu­lib­roi­lerit

Sinap­pi­täyt­teinen possurulla

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Grillatut lehtipihvit, kasvikset ja salsa verde -kastike

Nyhtökanatacot

Pad Thai eli paistettua nuudelia

Hampurilainen ja juures­rans­ka­laiset

Thaimaalainen jauhe­li­ha­sa­laatti

Metsästäjän pubileipä

Hampurilainen ja juures­rans­ka­laiset

Thaimaalainen jauhe­li­ha­sa­laatti

Metsästäjän pubileipä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2