Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Vii­ni­suo­si­tus Sari Sirén

Jauhelihamureke ja antipas­to­kas­vikset

Jauhelihamureke on klassikkoruoka. Tee pariksi sukkelasti valmistuvia antipas­to­kas­viksia.

4 an­nos­ta

Jau­he­li­ha­mu­rek­keen ai­ne­so­sat:

500 g hir­ven tai nau­dan jau­he­li­haa tai nii­den se­koi­tus­ta

170 g pe­ko­nia

1 sa­lot­ti­si­pu­li

2 isoh­koa, kui­vah­ta­nut­ta lei­pä­vii­pa­let­ta

2 dl nes­tet­tä (ker­maa, ker­ma­vii­liä tai vet­tä)

1 ka­nan­mu­na

1 rkl hie­non­net­tua, tuo­ret­ta tim­ja­mia tai ros­ma­rii­nia

1/2 tl pap­ri­ka­jau­het­ta

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Täy­te:

3 dl kyp­siä, hie­non­net­tu­ja sie­niä, esi­mer­kik­si sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

150 g mau­kas­ta juus­to­raas­tet­ta, esi­mer­kik­si Gry­ue­rea

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Näin val­mis­tat jau­he­li­ha­mu­rek­keen:

1. Val­mis­ta en­sin täy­te. Yh­dis­tä kyp­sät sie­net ja juus­to. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Hie­non­na pe­ko­ni. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Pais­ta ne pan­nul­la kyp­säk­si. Leik­kaa lei­vis­tä kuo­ret pois. Mu­rus­te­le si­sus hie­nok­si. Li­sää jouk­koon nes­te ja an­na tur­vo­ta noin 5 mi­nuut­tia. Li­sää jau­he­li­ha, ka­nan­mu­na ja maus­teet. Li­sää hie­man jääh­ty­nyt pe­ko­ni-si­pu­li­se­os. Se­koi­ta ta­sai­sek­si mas­sak­si.

3.  Muo­toi­le li­ha­mu­re­ke­mas­sa lei­vin­pa­pe­rin pääl­le kos­tu­te­tuin kä­sin le­vyk­si, jon­ka koko on noin 20 x 27 cm. Lu­si­koi täy­te le­vyn kes­kel­le pit­kän si­vun suun­tai­ses­ti, mut­ta älä ai­van reu­noil­le as­ti. Rul­laa levy lei­vin­pa­pe­rin avul­la ja muo­toi­le päät ja pin­ta huo­lel­li­ses­ti kiin­ni. Kään­nä sau­ma­koh­ta li­ha­mu­rek­keen al­le. Kyp­sen­nä 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia. Tar­joa an­ti­pas­to­kas­vis­ten kans­sa.

An­ti­pas­to­kas­vis­ten ai­ne­so­sat:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pie­ni ke­sä­kur­pit­sa

3 rkl olii­vi­öl­jyä

2 paah­det­tua pap­ri­kaa, it­se teh­tyä tai pur­kis­ta (Stock­mann De­li­ca­tess)

1 prk (280/170 g) ar­ti­so­kan­sy­dä­miä

2 dl ka­la­ma­ta-olii­ve­ja

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

muu­ta­ma ok­sa tim­ja­mia

Näin val­mis­tat an­ti­pas­to­kas­vik­set:

1. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Vii­pa­loi ke­sä­kur­pit­sa. Kuul­lo­ta val­ko­si­pu­lia pan­nul­la öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää ke­sä­kur­pit­sat ja pais­ta na­pa­kan kyp­sik­si.

2. Li­sää va­lu­te­tut purk­ki­kas­vik­set pan­nul­le. An­na se­ok­sen läm­me­tä.

3. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la, kuo­ri­raas­teel­la ja tim­ja­mil­la.

Vii­ni­suo­si­tus: Kyp­sän kar­pa­loi­nen, maus­tei­nen ja tan­nii­ni­nen Per­ti­caia Mon­te­fal­co Ros­so 2014, Ita­lia, 15,89 e.

Lue myös:

Jau­he­li­ha­pih­vi­lei­pä

Vä­li­me­rel­li­nen jau­he­li­ha­pii­ras

Ita­li­a­lai­nen mu­re­ke­rul­la

Lue Myös

Omenainen siideribroileri

Valkopapu-naudanlihapata

Sieni-kinkku-rucolarisotto

Omenainen siideribroileri

Valkopapu-naudanlihapata

Sieni-kinkku-rucolarisotto

Aasialainen nyhtölammas, kasvis-yrttikvinoa ja kaalisalaatti

Chorizo-perunatortilla

Tomaattileivät ja serranokinkkua

Hampurilainen ja juures­rans­ka­laiset

Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty mureke

Jauhe­li­ha­pih­vi­leipä

Hampurilainen ja juures­rans­ka­laiset

Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty mureke

Jauhe­li­ha­pih­vi­leipä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.