Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
Viinisuositus Sari Sirén
4 annosta
Jauhelihamurekkeen ainesosat:
500 g hirven tai naudan jauhelihaa tai niiden sekoitusta
170 g pekonia
1 salottisipuli
2 isohkoa, kuivahtanutta leipäviipaletta
2 dl nestettä (kermaa, kermaviiliä tai vettä)
1 kananmuna
1 rkl hienonnettua, tuoretta timjamia tai rosmariinia
1/2 tl paprikajauhetta
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Täyte:
3 dl kypsiä, hienonnettuja sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita
150 g maukasta juustoraastetta, esimerkiksi Gryuerea
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Näin valmistat jauhelihamurekkeen:
1. Valmista ensin täyte. Yhdistä kypsät sienet ja juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli. Paista ne pannulla kypsäksi. Leikkaa leivistä kuoret pois. Murustele sisus hienoksi. Lisää joukkoon neste ja anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää jauheliha, kananmuna ja mausteet. Lisää hieman jäähtynyt pekoni-sipuliseos. Sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Muotoile lihamurekemassa leivinpaperin päälle kostutetuin käsin levyksi, jonka koko on noin 20 x 27 cm. Lusikoi täyte levyn keskelle pitkän sivun suuntaisesti, mutta älä aivan reunoille asti. Rullaa levy leivinpaperin avulla ja muotoile päät ja pinta huolellisesti kiinni. Käännä saumakohta lihamurekkeen alle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa antipastokasvisten kanssa.
Antipastokasvisten ainesosat:
2 valkosipulinkynttä
1 pieni kesäkurpitsa
3 rkl oliiviöljyä
2 paahdettua paprikaa, itse tehtyä tai purkista (Stockmann Delicatess)
1 prk (280/170 g) artisokansydämiä
2 dl kalamata-oliiveja
1 rkl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
muutama oksa timjamia
Näin valmistat antipastokasvikset:
1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi kesäkurpitsa. Kuullota valkosipulia pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsat ja paista napakan kypsiksi.
2. Lisää valutetut purkkikasvikset pannulle. Anna seoksen lämmetä.
3. Mausta sitruunamehulla, kuoriraasteella ja timjamilla.
Viinisuositus: Kypsän karpaloinen, mausteinen ja tanniininen Perticaia Montefalco Rosso 2014, Italia, 15,89 e.
Lue myös:
Välimerellinen jauhelihapiiras
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2