Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Vii­ni­suo­si­tus Sari Sirén

Jauhelihamureke ja antipas­to­kas­vikset

Jauhelihamureke on klassikkoruoka. Tee pariksi sukkelasti valmistuvia antipas­to­kas­viksia.

4 an­nos­ta

Jau­he­li­ha­mu­rek­keen ai­ne­so­sat:

500 g hir­ven tai nau­dan jau­he­li­haa tai nii­den se­koi­tus­ta

170 g pe­ko­nia

1 sa­lot­ti­si­pu­li

2 isoh­koa, kui­vah­ta­nut­ta lei­pä­vii­pa­let­ta

2 dl nes­tet­tä (ker­maa, ker­ma­vii­liä tai vet­tä)

1 ka­nan­mu­na

1 rkl hie­non­net­tua, tuo­ret­ta tim­ja­mia tai ros­ma­rii­nia

1/2 tl pap­ri­ka­jau­het­ta

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Täy­te:

3 dl kyp­siä, hie­non­net­tu­ja sie­niä, esi­mer­kik­si sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

150 g mau­kas­ta juus­to­raas­tet­ta, esi­mer­kik­si Gry­ue­rea

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Näin val­mis­tat jau­he­li­ha­mu­rek­keen:

1. Val­mis­ta en­sin täy­te. Yh­dis­tä kyp­sät sie­net ja juus­to. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Hie­non­na pe­ko­ni. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Pais­ta ne pan­nul­la kyp­säk­si. Leik­kaa lei­vis­tä kuo­ret pois. Mu­rus­te­le si­sus hie­nok­si. Li­sää jouk­koon nes­te ja an­na tur­vo­ta noin 5 mi­nuut­tia. Li­sää jau­he­li­ha, ka­nan­mu­na ja maus­teet. Li­sää hie­man jääh­ty­nyt pe­ko­ni-si­pu­li­se­os. Se­koi­ta ta­sai­sek­si mas­sak­si.

3.  Muo­toi­le li­ha­mu­re­ke­mas­sa lei­vin­pa­pe­rin pääl­le kos­tu­te­tuin kä­sin le­vyk­si, jon­ka koko on noin 20 x 27 cm. Lu­si­koi täy­te le­vyn kes­kel­le pit­kän si­vun suun­tai­ses­ti, mut­ta älä ai­van reu­noil­le as­ti. Rul­laa levy lei­vin­pa­pe­rin avul­la ja muo­toi­le päät ja pin­ta huo­lel­li­ses­ti kiin­ni. Kään­nä sau­ma­koh­ta li­ha­mu­rek­keen al­le. Kyp­sen­nä 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia. Tar­joa an­ti­pas­to­kas­vis­ten kans­sa.

An­ti­pas­to­kas­vis­ten ai­ne­so­sat:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pie­ni ke­sä­kur­pit­sa

3 rkl olii­vi­öl­jyä

2 paah­det­tua pap­ri­kaa, it­se teh­tyä tai pur­kis­ta (Stock­mann De­li­ca­tess)

1 prk (280/170 g) ar­ti­so­kan­sy­dä­miä

2 dl ka­la­ma­ta-olii­ve­ja

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

muu­ta­ma ok­sa tim­ja­mia

Näin val­mis­tat an­ti­pas­to­kas­vik­set:

1. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Vii­pa­loi ke­sä­kur­pit­sa. Kuul­lo­ta val­ko­si­pu­lia pan­nul­la öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää ke­sä­kur­pit­sat ja pais­ta na­pa­kan kyp­sik­si.

2. Li­sää va­lu­te­tut purk­ki­kas­vik­set pan­nul­le. An­na se­ok­sen läm­me­tä.

3. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la, kuo­ri­raas­teel­la ja tim­ja­mil­la.

Vii­ni­suo­si­tus: Kyp­sän kar­pa­loi­nen, maus­tei­nen ja tan­nii­ni­nen Per­ti­caia Mon­te­fal­co Ros­so 2014, Ita­lia, 15,89 e.

Lue myös:

Jau­he­li­ha­pih­vi­lei­pä

Vä­li­me­rel­li­nen jau­he­li­ha­pii­ras

Ita­li­a­lai­nen mu­re­ke­rul­la

Lue Myös

Bulgogi ja lisukkeet

Bimimbap

Bo ssäm

Bulgogi ja lisukkeet

Bimimbap

Bo ssäm

Kimbap eli korealainen sushi

Fenkoli-salsicciapasta

Lampaan paahtopaisti ja harissamaustevoi

Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty mureke

Jauhe­li­ha­pih­vi­leipä

Metsästäjän pubileipä

Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty mureke

Jauhe­li­ha­pih­vi­leipä

Metsästäjän pubileipä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2021?

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Sami Sykkö: ”Taiteilen sisustajana hyvän maun ja mauttomuuden rajapinnassa”

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Näin sisustat keltaisella

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Uuden kodin vanhat seinät

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2021?

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Sami Sykkö: ”Taiteilen sisustajana hyvän maun ja mauttomuuden rajapinnassa”

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Näin sisustat keltaisella

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Uuden kodin vanhat seinät

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.