200 g jättikatkaravunpyrstöjä
200 g kampasimpukoita
suolaa
rouhittua mustapippuria
Salaattiin:
1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 ruukku jääsalaattia tai friseesalaattia
1-2 avokadoa
2–3 rkl sitruunamehua
2 verigreippiä
Inkiväärisiirappivinegretti:
1 dl inkiväärisiirappia
2 rkl öljyä
1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatit sopiviksi suupaloiksi. Halkaise avokadot, poista kuoret ja leikkaa puolikkaat isohkoiksi lohkoiksi. Purista sitruunamehua lohkojen päälle tummumisen estämiseksi.
2. Leikkaa verigreipeistä molemmista päistä viipaleet pois ja kuori greipit veitsen avulla leikkuulautaa vasten. Irrota hedelmälihat kalvojen välistä terävällä veitsellä. Sekoita avokadot, verigreippilohkot ja salaatit keskenään.
3. Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Pariloi jättikatkaravut ja kampasimpukat kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Annostele lautasille salaattia sekä jättikatkarapuja ja kampasimpukoita. Valuta inkiväärisiirappivinegrettiä annosten päälle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2