Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jaa­na To­lo­nen

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Vii­ni­suo­si­tuk­set Sari Sirén

Japanilaisittain graavattu lohi

Graavaa kala japanilaiseksi soijalla ja inkiväärillä.

4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

 400 g lo­hi­fi­lee­tä

1 rkl soi­jaa

1 rkl kar­ke­aa me­ri­suo­laa

2 tl so­ke­ria

ko­ko­nai­sia val­ko­pip­pu­rei­ta

3 rkl sus­hi-in­ki­vää­riä (gari)

Tar­joi­luun:

see­sa­min­sie­me­niä

hie­non­net­tua ruo­ho- tai ke­vät­si­pu­lia

soi­jaa

wa­sa­bia

Näin val­mis­tat graa­va­tun lo­hen:

1. Nypi lo­hi­fi­lees­tä mah­dol­li­set ruo­dot. Pyy­hi fi­lee ta­lous­pa­pe­ril­la. Ase­ta fi­lee nah­ka­puo­li alas­päin lei­vin­pa­pe­ril­le.

2. Va­lu­ta ka­lan pin­nal­le soi­jaa. Li­sää suo­laa, so­ke­ria, val­ko­pip­pu­ria ja in­ki­vää­riä. Pa­ke­toi kala lei­vin­pa­pe­rin si­sään ja siir­rä pa­ket­ti lau­ta­sel­le tai muo­vi­pus­siin. Nos­ta graa­vi­lo­hi jää­kaap­piin nah­ka­puo­li alas­päin suo­lau­tu­maan 1–2 vuo­ro­kau­dek­si.

Tar­joi­lu: Kaa­vi veit­sel­lä maus­teet pois ka­lan pin­nas­ta. Leik­kaa fi­lee ohuik­si vii­pa­leik­si. Vii­meis­te­le see­sa­min­sie­me­nil­lä ja ruo­ho­si­pu­lil­la. Tar­joa soi­jan ja wa­sa­bin kans­sa.

Vii­ni­suo­si­tus: Puo­li­ma­kea, li­met­ti­nen ja erit­täin aro­mi­kas Flat Rock Ries­ling 2014, Kana­da, 24,50 e.

Lue myös:

Graa­vi­lo­hi­ce­vic­he

Vaih­te­lua jou­lu­ruo­kiin – kat­so 7 pa­ras­ta re­sep­tiä!

Ra­men eli ja­pa­ni­lai­nen nuu­de­li­keit­to

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ