Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvausavustaja Jaana Tolonen
Kuvat Fabian Björk
Viinisuositukset Sari Sirén
4 annosta
Ainesosat:
400 g lohifileetä
1 rkl soijaa
1 rkl karkeaa merisuolaa
2 tl sokeria
kokonaisia valkopippureita
3 rkl sushi-inkivääriä (gari)
Tarjoiluun:
seesaminsiemeniä
hienonnettua ruoho- tai kevätsipulia
soijaa
wasabia
Näin valmistat graavatun lohen:
1. Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot. Pyyhi filee talouspaperilla. Aseta filee nahkapuoli alaspäin leivinpaperille.
2. Valuta kalan pinnalle soijaa. Lisää suolaa, sokeria, valkopippuria ja inkivääriä. Paketoi kala leivinpaperin sisään ja siirrä paketti lautaselle tai muovipussiin. Nosta graavilohi jääkaappiin nahkapuoli alaspäin suolautumaan 1–2 vuorokaudeksi.
Tarjoilu: Kaavi veitsellä mausteet pois kalan pinnasta. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi. Viimeistele seesaminsiemenillä ja ruohosipulilla. Tarjoa soijan ja wasabin kanssa.
Viinisuositus: Puolimakea, limettinen ja erittäin aromikas Flat Rock Riesling 2014, Kanada, 24,50 e.
Lue myös:
Vaihtelua jouluruokiin – katso 7 parasta reseptiä!
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2