Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
4 annosta
Ainesosat:
500 g lohta
1 dl vehnäjauhoja
Teriyakikastike:
1 dl teriyakikastiketta
1 rkl sokeria
1 dl sakea tai kuivaa valkoviiniä
2 tl seesamiöljyä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
Näin teet japanilaisen teriyaki-lohen:
1. Leikkaa lohi annospaloiksi. Pyörittele lohipalat vehnäjauhoissa.
2. Laita teriyakikastikeaineet paistinpannuun ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu hieman. Kaada kastike pois pannusta odottamaan.
3. Paista lohipaloja öljyssä muutama minuutti. Lisää teriyakikastike, kiehauta ja laske lämpöä, niin että kastike hieman poreilee. Paista noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Valele kaloja paistamisen aikana kastikkeella. Nyt kastike sakenee vahvasti. Tarjoa japanilaisen riisin ja vihreän salaatin kanssa.
Viinisuositus: Kypsän sitruksinen, hedelmäinen ja mausteinen Dorigo Ribolla Gialla 2016, Italia, 16,48 e.
Lue myös:
Seesamisiika ja salaatti
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2