Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Japanilainen parsa- ja kukka­kaa­li­tempura

Parsa- ja kukka­kaa­li­tempura on edullinen ja maukas pikkupala vaikka drinkin kaveriksi.

4 pik­ku­an­nos­ta

1 pie­ni kuk­ka­kaa­li

1 pie­ni par­sa­kaa­li

Frit­ti­tai­ki­na:

2 ka­nan­mu­naa

3 dl ki­ven­näis­vet­tä

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl mais­si­tärk­ke­lys­jau­ho­ja

1 tl suo­laa

Pais­ta­mi­seen:

1 l ryp­si­öl­jyä

Tar­joi­luun:

soi­jaa, wa­sa­bia ja­ga­ri-in­ki­vää­riä

● Ir­ro­ta kaa­lit pie­nik­si nu­puik­si.

● Se­koi­ta tai­ki­nan ai­neet kes­ke­nään.

● Kas­ta tem­pu­rat tai­ki­naan vas­ta juu­ri en­nen pais­ta­mis­ta. Fri­tee­raa 180-as­tei­ses­sa öl­jys­sä, kun­nes väri on kau­niin kul­lan­rus­kea (noin 3–5 mi­nuut­tia). Nos­ta ta­lous­pa­pe­ril­le va­lu­maan. Tar­joa soi­jan, gari-in­ki­vää­rin ja wa­sa­bin kans­sa.

Vii­ni­suo­si­tus: Puo­li­kui­va, ke­vy­en maus­tei­nen ja sit­ruk­si­nen An­sel­mann Ries­ling Clas­sic 2016, Sak­sa, 11,48 e.

Kat­so myös nämä her­kul­li­set re­sep­tit:

Bang bang -kuk­ka­kaa­li

Paah­det­tu val­ko­si­pu­li-kuk­ka­kaa­li­keit­to

Kuk­ka­kaa­li-vuo­hen­juus­to­cap­puc­ci­no