Koti ja Keittiö 10/06
1 kg jänistä paloiteltuna
Marinadi:
2 dl punaviiniä
1 rkl öljyä
Lisäksi:
vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Pataan:
150 g savustettua pekonia
4 porkkanaa
3–4 valkosipulinkynttä
8–10 pientä salottisipulia
noin 200 g metsäsieniä (esim. suppilovahveroita, kantarelleja, tatteja)
3–4 rkl öljyä
6 dl vettä
3 rkl riistafondia
1 tl kuivattua timjamia
1 laakerinlehti
1/2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Laita paloiteltu jänis kulhoon. Sekoita punaviini ja öljy keskenään ja kaada lihojen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan.
2. Ota jänispalat marinadista. Säästä marinadi. Kuivaa lihat talouspaperilla ja jauhota hyvin. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihat siinä kauttaaltaan.
3. Suikaloi pekoni. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori salottisipulit.
4. Kuumenna 2 rkl öljyä padassa, lisää pekoni ja valkosipuli ja kuullota. Lisää sipulit ja porkkanat ja jatka kuullottamista. Lisää pataan myös ruskistetut jäniksenpalat sekä säästetty marinadi ja sienet. Kaada päälle vesi, lisää fondi, timjami ja laakerinlehti ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 1 1/2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa vettä.
5. Tarkista maku ja lisää lopuksi persilja, rouhittua mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2