Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Jäinen minttu­suk­laa­kakku

Ota sivuun noin 1 dl minttu­suk­laa­ra­e­ka­ra­melleja. Pane kulhoon huoneenlämpöinen jogurtti, mintunlehdet ja veitsellä hienonnetut minttu­suk­laa­ka­ra­mellit. Soseuta seos sauva­se­koit­ti­mella tasaiseksi...

(8:lle)

5 dl turk­ki­lais­ta luon­non­jo­gurt­tia

1 ruuk­ku tuo­ret­ta mint­tua

1 pss (200 g) mint­tu­suk­laa­ra­e­ka­ra­mel­le­ja

5 kel­tu­ais­ta

1 dl so­ke­ria

2 1/2 dl vaah­tou­tu­vaa va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

Ko­ris­te­luun:

noin 8 Af­ter Eight -kek­siä

1. Ota si­vuun noin 1 dl mint­tu­suk­laa­ra­e­ka­ra­mel­le­ja. Pane kul­hoon huo­neen­läm­pöi­nen jo­gurt­ti, min­tun­leh­det ja veit­sel­lä hie­non­ne­tut mint­tu­suk­laa­ka­ra­mel­lit. So­seu­ta seos sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si.

2. Pane kel­tu­ai­set ja so­ke­ri pyö­re­ä­poh­jai­seen, pie­neen me­tal­li­kul­hoon. Pane isom­paan kat­ti­laan vet­tä ja kuu­men­na vesi hil­jal­leen kie­hu­vak­si. Pane kel­tu­ais­kul­ho ve­den pin­nal­le ja vat­kaa se­os­ta voi­mak­kaas­ti pari–kol­me mi­nuut­tia, kun­nes vaah­to on vaa­le­aa ja ke­vyt­tä.

3. Vaah­do­ta va­nil­ja­kas­ti­ke ja yh­dis­tä sii­hen mint­tu­suk­laa-jo­gurt­ti­se­os ja kel­tu­ais­vaah­to.

4. Huuh­do ir­to­poh­ja­vuo­ka kyl­mäl­lä ve­del­lä tai vuo­raa muo­vi­kel­mul­la ja kaa­da jää­dy­ke­se­os vuo­kaan.

5. Pane vuo­ka pei­tet­ty­nä pa­kas­ti­meen noin kuu­dek­si tun­nik­si.

6. Ota jää­ty­nyt kak­ku pa­kas­ti­mes­ta noin vart­tia en­nen tar­joi­lua, pois­ta ir­to­poh­ja­vuo­ka ja mah­dol­li­nen kel­mu, nos­ta va­dil­le.

7. Pane lo­put mint­tu­suk­laa­ka­ra­mel­lit kul­hos­sa mik­roon ja su­la­ta ne mie­dol­la läm­möl­lä kas­tik­keek­si. Va­lu­ta kas­ti­ket­ta ka­kun pin­nal­le ja ko­ris­te­le pin­ta pie­ni­tyil­lä Af­ter Eight -kek­seil­lä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ