Koti ja Keittiö 05/2006
(8:lle)
5 dl turkkilaista luonnonjogurttia
1 ruukku tuoretta minttua
1 pss (200 g) minttusuklaaraekaramelleja
5 keltuaista
1 dl sokeria
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Koristeluun:
noin 8 After Eight -keksiä
1. Ota sivuun noin 1 dl minttusuklaaraekaramelleja. Pane kulhoon huoneenlämpöinen jogurtti, mintunlehdet ja veitsellä hienonnetut minttusuklaakaramellit. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi.
2. Pane keltuaiset ja sokeri pyöreäpohjaiseen, pieneen metallikulhoon. Pane isompaan kattilaan vettä ja kuumenna vesi hiljalleen kiehuvaksi. Pane keltuaiskulho veden pinnalle ja vatkaa seosta voimakkaasti pari–kolme minuuttia, kunnes vaahto on vaaleaa ja kevyttä.
3. Vaahdota vaniljakastike ja yhdistä siihen minttusuklaa-jogurttiseos ja keltuaisvaahto.
4. Huuhdo irtopohjavuoka kylmällä vedellä tai vuoraa muovikelmulla ja kaada jäädykeseos vuokaan.
5. Pane vuoka peitettynä pakastimeen noin kuudeksi tunniksi.
6. Ota jäätynyt kakku pakastimesta noin varttia ennen tarjoilua, poista irtopohjavuoka ja mahdollinen kelmu, nosta vadille.
7. Pane loput minttusuklaakaramellit kulhossa mikroon ja sulata ne miedolla lämmöllä kastikkeeksi. Valuta kastiketta kakun pinnalle ja koristele pinta pienityillä After Eight -kekseillä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2