TEKSTI MARI HARJULA KUVA ARTO VUOHELAINENKoti ja keittiö 8/2010
JÄÄTELÖN PERUSOHJE:
4 annosta
2 dl kuohukermaa
4 dl täysmaitoa
4–5 keltuaista
1 1/2 dl sokeria
1. Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi.
2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää kermamaito koko ajan sekoittaen.
3. Kaada seos paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna seosta todella miedolla lämmöllä. Vatkaa koko ajan, kunnes se sakenee, noin 8–10 minuuttia. Voit kaataa seoksen myös teräskulhoon vesihauteen päälle ja sakeuttaa siinä vatkaten. Seos on valmista, kun se on vaniljakastikemaista ja paksu vaahtoseos on hävinnyt sen pinnalta. Anna jäähtyä täysin kylmäksi jääkaapissa.
4. Esivalmistele valitsemasi makuaineet ja lisää ne ohjeen mukaan massaan. Maustamisvaihtoehtoja jäljempänä!
5. Laita massa jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä 20–30 minuuttia. Lusikoi jäätelö pakasterasiaan ja säilytä pakastimessa tarjoiluun saakka.
Vinkki! Ilman jäätelökonetta voit pakastaa massan ja sekoittaa sitä puolen tunnin välein sähkövatkaimella yhteensä kolme kertaa.
JÄÄTELÖN MAKUVAIHTOEHTOJA
SUKLAA-BROWNIESJÄÄTELÖ
200 g tummaa suklaata
150 g valmiita suklaabrownies-leivoksia tai suklaamuffineja
1. Sulata suklaa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Anna jäähtyä hetken. Lisää suklaa jäätelömassaan ja laita massa jäätelökoneeseen. Lisää murennetut leivokset massaan vasta aivan jäätymisen loppupuolella.
Valmistusaika: noin 1 t + massan jäähtymisaika
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 7,50 €
VADELMA-LAKRITSIJÄÄTELÖ
200 g vadelmia
noin 3/4 dl lakritsihippuja (Meira)
1. Pyöräytä lakritsihiput jäätelön perusmassaan ja vadelmat vasta aivan jäätymisen loppupuolella.
Valmistusaika: noin 1 t + massan jäähtymisaika
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 8 €
TIRAMISUJÄÄTELÖ
3 rkl konjakkia tai mantelilikööriä
ripaus vaniljasokeria
1/2 dl vahvaa espressokahvia
noin 6 kpl savoiardi- tai Marie-keksejä
1. Mausta jäätelön perusmassa alkoholilla ja vaniljasokerilla. Kostuta keksit kahvilla ja murenna jäätelömassaan.
Valmistusaika: noin 1 t + massan jäähtymisaika
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 7 €
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2