Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

TEKS­TI MARI HAR­JU­LA KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­Ko­ti ja keit­tiö 8/2010

Jäätelön perusohje ja makuvaihtoehtoja

Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää kermamaito koko ajan sekoittaen...

JÄÄ­TE­LÖN PE­RU­SOH­JE:

4 an­nos­ta

2 dl kuo­hu­ker­maa

4 dl täys­mai­toa

4–5 kel­tu­ais­ta

1 1/2 dl so­ke­ria

1. Kuu­men­na ker­ma ja mai­to kie­hu­vak­si.

2. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri. Li­sää ker­ma­mai­to koko ajan se­koit­ta­en.

3. Kaa­da seos pak­su­poh­jai­seen kat­ti­laan ja kuu­men­na se­os­ta to­del­la mie­dol­la läm­möl­lä. Vat­kaa koko ajan, kun­nes se sa­ke­nee, noin 8–10 mi­nuut­tia. Voit kaa­taa se­ok­sen myös te­räs­kul­hoon ve­si­hau­teen pääl­le ja sa­keut­taa sii­nä vat­ka­ten. Seos on val­mis­ta, kun se on va­nil­ja­kas­ti­ke­mais­ta ja pak­su vaah­to­se­os on hä­vin­nyt sen pin­nal­ta. An­na jääh­tyä täy­sin kyl­mäk­si jää­kaa­pis­sa.

4. Esi­val­mis­te­le va­lit­se­ma­si ma­ku­ai­neet ja li­sää ne oh­jeen mu­kaan mas­saan. Maus­ta­mis­vaih­to­eh­to­ja jäl­jem­pä­nä!

5. Lai­ta mas­sa jää­te­lö­ko­nee­seen ja an­na ko­neen käy­dä 20–30 mi­nuut­tia. Lu­si­koi jää­te­lö pa­kas­te­ra­si­aan ja säi­ly­tä pa­kas­ti­mes­sa tar­joi­luun saak­ka.

Vink­ki! Il­man jää­te­lö­ko­net­ta voit pa­kas­taa mas­san ja se­koit­taa sitä puo­len tun­nin vä­lein säh­kö­vat­kai­mel­la yh­teen­sä kol­me ker­taa.

JÄÄ­TE­LÖN MA­KU­VAIH­TO­EH­TO­JA

SUK­LAA-BROW­NIES­JÄÄ­TE­LÖ

200 g tum­maa suk­laa­ta

150 g val­mii­ta suk­laab­row­nies-lei­vok­sia tai suk­laa­muf­fi­ne­ja

1. Su­la­ta suk­laa mie­dol­la läm­möl­lä pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa. An­na jääh­tyä het­ken. Li­sää suk­laa jää­te­lö­mas­saan ja lai­ta mas­sa jää­te­lö­ko­nee­seen. Li­sää mu­ren­ne­tut lei­vok­set mas­saan vas­ta ai­van jää­ty­mi­sen lop­pu­puo­lel­la.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 1 t + mas­san jääh­ty­mi­sai­ka

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 7,50 €

VA­DEL­MA-LAK­RIT­SI­JÄÄ­TE­LÖ

200 g va­del­mia

noin 3/4 dl lak­rit­si­hip­pu­ja (Mei­ra)

1. Pyö­räy­tä lak­rit­si­hi­put jää­te­lön pe­rus­mas­saan ja va­del­mat vas­ta ai­van jää­ty­mi­sen lop­pu­puo­lel­la.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 1 t + mas­san jääh­ty­mi­sai­ka

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 8 €

TI­RA­MI­SU­JÄÄ­TE­LÖ

3 rkl kon­jak­kia tai man­te­li­li­köö­riä

ri­paus va­nil­ja­so­ke­ria

1/2 dl vah­vaa esp­res­so­kah­via

noin 6 kpl sa­voi­ar­di- tai Ma­rie-kek­se­jä

1. Maus­ta jää­te­lön pe­rus­mas­sa al­ko­ho­lil­la ja va­nil­ja­so­ke­ril­la. Kos­tu­ta kek­sit kah­vil­la ja mu­ren­na jää­te­lö­mas­saan.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 1 t + mas­san jääh­ty­mi­sai­ka

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 7 €

Lue Myös

Piña Colada -mehujäät

Tropiikin sorbetti

Appelsiinimisut

Piña Colada -mehujäät

Tropiikin sorbetti

Appelsiinimisut

Kirsikka-manteliclafoutis

Pähkinäseoksella päällystetyt uunipäärynät

Kirsikka-kookosjäätelö ja rommikirsikat

Syntisen hyvät French toast -tikut

Manteli-omenakakku

Vadelmatiramisu orvokkien kera

Syntisen hyvät French toast -tikut

Manteli-omenakakku

Vadelmatiramisu orvokkien kera

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.