Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

TEKS­TI MARI HAR­JU­LA KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­Ko­ti ja keit­tiö 8/2010

Jäätelön perusohje ja makuvaihtoehtoja

Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää kermamaito koko ajan sekoittaen...

JÄÄ­TE­LÖN PE­RU­SOH­JE:

4 an­nos­ta

2 dl kuo­hu­ker­maa

4 dl täys­mai­toa

4–5 kel­tu­ais­ta

1 1/2 dl so­ke­ria

1. Kuu­men­na ker­ma ja mai­to kie­hu­vak­si.

2. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri. Li­sää ker­ma­mai­to koko ajan se­koit­ta­en.

3. Kaa­da seos pak­su­poh­jai­seen kat­ti­laan ja kuu­men­na se­os­ta to­del­la mie­dol­la läm­möl­lä. Vat­kaa koko ajan, kun­nes se sa­ke­nee, noin 8–10 mi­nuut­tia. Voit kaa­taa se­ok­sen myös te­räs­kul­hoon ve­si­hau­teen pääl­le ja sa­keut­taa sii­nä vat­ka­ten. Seos on val­mis­ta, kun se on va­nil­ja­kas­ti­ke­mais­ta ja pak­su vaah­to­se­os on hä­vin­nyt sen pin­nal­ta. An­na jääh­tyä täy­sin kyl­mäk­si jää­kaa­pis­sa.

4. Esi­val­mis­te­le va­lit­se­ma­si ma­ku­ai­neet ja li­sää ne oh­jeen mu­kaan mas­saan. Maus­ta­mis­vaih­to­eh­to­ja jäl­jem­pä­nä!

5. Lai­ta mas­sa jää­te­lö­ko­nee­seen ja an­na ko­neen käy­dä 20–30 mi­nuut­tia. Lu­si­koi jää­te­lö pa­kas­te­ra­si­aan ja säi­ly­tä pa­kas­ti­mes­sa tar­joi­luun saak­ka.

Vink­ki! Il­man jää­te­lö­ko­net­ta voit pa­kas­taa mas­san ja se­koit­taa sitä puo­len tun­nin vä­lein säh­kö­vat­kai­mel­la yh­teen­sä kol­me ker­taa.

JÄÄ­TE­LÖN MA­KU­VAIH­TO­EH­TO­JA

SUK­LAA-BROW­NIES­JÄÄ­TE­LÖ

200 g tum­maa suk­laa­ta

150 g val­mii­ta suk­laab­row­nies-lei­vok­sia tai suk­laa­muf­fi­ne­ja

1. Su­la­ta suk­laa mie­dol­la läm­möl­lä pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa. An­na jääh­tyä het­ken. Li­sää suk­laa jää­te­lö­mas­saan ja lai­ta mas­sa jää­te­lö­ko­nee­seen. Li­sää mu­ren­ne­tut lei­vok­set mas­saan vas­ta ai­van jää­ty­mi­sen lop­pu­puo­lel­la.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 1 t + mas­san jääh­ty­mi­sai­ka

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 7,50 €

VA­DEL­MA-LAK­RIT­SI­JÄÄ­TE­LÖ

200 g va­del­mia

noin 3/4 dl lak­rit­si­hip­pu­ja (Mei­ra)

1. Pyö­räy­tä lak­rit­si­hi­put jää­te­lön pe­rus­mas­saan ja va­del­mat vas­ta ai­van jää­ty­mi­sen lop­pu­puo­lel­la.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 1 t + mas­san jääh­ty­mi­sai­ka

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 8 €

TI­RA­MI­SU­JÄÄ­TE­LÖ

3 rkl kon­jak­kia tai man­te­li­li­köö­riä

ri­paus va­nil­ja­so­ke­ria

1/2 dl vah­vaa esp­res­so­kah­via

noin 6 kpl sa­voi­ar­di- tai Ma­rie-kek­se­jä

1. Maus­ta jää­te­lön pe­rus­mas­sa al­ko­ho­lil­la ja va­nil­ja­so­ke­ril­la. Kos­tu­ta kek­sit kah­vil­la ja mu­ren­na jää­te­lö­mas­saan.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 1 t + mas­san jääh­ty­mi­sai­ka

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 7 €

Lue Myös

Syntisen hyvät French toast -tikut

Karpa­lo­jää­dy­ke­lei­vokset ja karpalosiirappi

Pavlovarulla

Syntisen hyvät French toast -tikut

Karpa­lo­jää­dy­ke­lei­vokset ja karpalosiirappi

Pavlovarulla

Punaisten marjojen semifreddo

Vanilja-jogurt­ti­pan­na­cotta ja luumu-viikunakompotti

Kolmen kerroksen vadel­ma­pan­na­cotta

Banaanibrülee ja suklaagranola

Kahden kerroksen suklaamousse

Jogurttijäätelö, kunin­ga­tar­kastike ja suolakinuski

Banaanibrülee ja suklaagranola

Kahden kerroksen suklaamousse

Jogurttijäätelö, kunin­ga­tar­kastike ja suolakinuski

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.