Sanna KekäläinenKuvat Sanna PeurakoskiKoti ja keittiö 12/2011
n. 10 palaa
Pohja:
12 piparia
50 g voita sulatettuna
Täyte:
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
(1 tl piparimaustetta)
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl kuohukermaa
1. Murenna piparit. Yhdistä voisula joukkoon.
2. Painele seos irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Nosta viileään siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.
3. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
4. Yhdistä tuorejuusto ja puolet sokerista.
5. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset tuorejuustoon.
6. Yhdistä tuorejuustoseos, sula suklaa, vaniljasokeri, halutessasi piparimauste ja kaakaojauhe.
7. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahtoon loput sokerista.
8. Kääntele valkuaisvaahto varovasti muiden aineiden joukkoon.
9. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää muiden aineiden joukkoon.
10. Kaada seos piparipohjalle. Peitä kelmulla ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 6 tuntia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2