Teksti Mari Harjula
Kuvausavustaja Anja Leppänen
Kuva Arto Vuohelainen
(Gluteeniton)
8–10 annosta
4 kananmunanvalkuaista
2 ½ dl sokeria
2 rkl maissijauhoja
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl ruusuvettä
Mascarponevaahto:
4 keltuaista
½ dl sokeria
3 dl vispikermaa
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä + tilkka vettä
1 l mansikoita
1 ½ dl pistaasipähkinöitä
1. Valmista marenkipohjat. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Lisää maissijauhot, viinietikka ja ruusuvesi. Sekoita tasaiseksi.
2. Pursota tai levitä lusikalla leivinpaperille kaksi halkaisijaltaan noin 20 cm:n pyörylää. Paista uunissa 120 asteessa tunnin ajan.
3. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Paloittele 2/3 mansikoista ja rouhi pistaasipähkinät. Säästä hiukan pistaasirouhetta ja loput mansikat koristeluun.
4. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vaahdota kerma. Yhdistä keltuaisvaahto, kermavaahto ja scarponejuusto. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus täytteeseen tai mausta massa vaniljasokerilla.
5. Liuota liivatteet tilkkaan kuumennettua vettä. Lisää seos ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteen joukkoon. Lisää mansikat ja pähkinät, sekoita.
6. Kokoa kakku. Laita toinen marenkilevyistä pohjaksi. Lusikoi päälle puolet täytteestä. Aseta päälle toinen marenkilevy ja levitä sen päälle loput täytteestä. Peitä kakku ja laita pakastimeen jäätymään 6–12 tunniksi.
7. Ota kakku huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Halkaise tai viipaloi loput mansikat kakun päälle, ripottele pistaasirouhe.
Vinkki! Ruoanlaittoon tarkoitettua ruusuvettä saa hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä, luontaistuote-ja ekokaupoista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2