Teksti Mai Knauer
Kuva Line Falck
Suomeksi toimittanut Anna-Liisa Hämäläinen
12 hengelle
Pohja:
1 pkt (260 g) Bastogne-keksejä
75 g voita sulatettuna
Marjajäädyke:
4 keltuaista
1 1/2 dl sokeria
noin 300 g tuoreita marjoja, esimerkiksi vadelmia, mansikoita ja mustikoita
5 dl vispikermaa
Koristeluun:
syötäviä kukkia
vadelmajauhetta
Ohje:
1. Murskaa pohjaa varten keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja voisula. Vuoraa pyöreän irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24–26 cm) leivinpaperilla. Painele keksi-voiseos tasaisesti vuokaan.
2. Tee marjajäädyke. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää marjat keltuaisvaahtoon. Marjojen laatu ja määrä vaikuttavat täytteen ulkonäköön ja makuun. Vaahdota kerma ja lisää keltuais-marjaseokseen. Kaada täyte pohjalle ja tasoita pinta.
3. Laita kakku pakastimeen vähintään 6–8 tunniksi.
4. Ota kakku pois pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele syötävillä kukilla ja vadelmajauheella.
Katso myös nämä marjaisat reseptit:
Jäinen marjakimara ja lämmin Dumle-kastike
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2