Koti ja Keittiö 04/07
1 pieni tuore ananas
1 dl vahvaa kahvijuomaa
1 dl sokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
Italialainen marenki:
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
runsas 1/2 dl vettä
Espressokerma:
1 dl kuohukermaa
3 rkl ranskankermaa
2 1/2 rkl espressojuomaa
1/2 dl tomusokeria
Koristeluun:
kahvipavun näköisiä makeisia
1. Valmista ensin marenki. Pane kattilaan sokeri ja vesi ja kuumenna seos. Anna seoksen kiehua noin 4 minuuttia.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada hieman jäähtynyt, kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan koko ajan voimakkaasti vaahdottaen. Jatka vaahdottamista noin 5–10 minuuttia, kunnes massa on jämäkkää ja pysyy kulhossa sitä ylös alaisin käännettäessä.
3. Levitä marenkitaikinasta leivinpaperille ohuehko levy ja paista levyä uunissa tunti 100 asteessa.
4. Poista ananaksen kuori ja puumainen sisus. Viipaloi hedelmäliha.
5. Pane kattilaan kahvijuoma, sokeri ja valkoviinietikka. Keitä seos ohueksi siirapiksi. Lisää ananasviipaleet ja kuumenna vielä hetki.
6. Valmista espressokerma. Vaahdota kerma ja ranskankerma erikseen ja yhdistä vaahdot. Mausta seos espressolla ja tomusokerilla.
7. Kokoa annokset. Pane pohjalle ensin kahvilla maustuneita ananasviipaleita, pilkottua italialaista marenkia ja viimeiseksi espressokermaa. Koristele makeisilla ja nosta tarjolle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2