Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/07

Italialaista marenkia, ananasta ja espressokermaa

Valmista ensin marenki. Pane kattilaan sokeri ja vesi ja kuumenna seos. Anna seoksen kiehua noin 4 minuuttia...

1 pie­ni tuo­re ana­nas

1 dl vah­vaa kah­vi­juo­maa

1 dl so­ke­ria

1 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

Ita­li­a­lai­nen ma­ren­ki:

2 val­ku­ais­ta

1 1/2 dl so­ke­ria

run­sas 1/2 dl vet­tä

Esp­res­so­ker­ma:

1 dl kuo­hu­ker­maa

3 rkl rans­kan­ker­maa

2 1/2 rkl esp­res­so­juo­maa

1/2 dl to­mu­so­ke­ria

Ko­ris­te­luun:

kah­vi­pa­vun nä­köi­siä ma­kei­sia

1. Val­mis­ta en­sin ma­ren­ki. Pane kat­ti­laan so­ke­ri ja vesi ja kuu­men­na seos. An­na se­ok­sen kie­hua noin 4 mi­nuut­tia.

2. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si ja kaa­da hie­man jääh­ty­nyt, kuu­ma so­ke­ri­lie­mi ohu­e­na nau­ha­na val­ku­ais­vaah­don se­kaan koko ajan voi­mak­kaas­ti vaah­dot­ta­en. Jat­ka vaah­dot­ta­mis­ta noin 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes mas­sa on jä­mäk­kää ja py­syy kul­hos­sa sitä ylös alai­sin kään­net­tä­es­sä.

3. Le­vi­tä ma­ren­ki­tai­ki­nas­ta lei­vin­pa­pe­ril­le ohu­eh­ko levy ja pais­ta le­vyä uu­nis­sa tun­ti 100 as­tees­sa.

4. Pois­ta ana­nak­sen kuo­ri ja puu­mai­nen si­sus. Vii­pa­loi he­del­mä­li­ha.

5. Pane kat­ti­laan kah­vi­juo­ma, so­ke­ri ja val­ko­vii­nie­tik­ka. Kei­tä seos ohu­ek­si sii­ra­pik­si. Li­sää ana­nas­vii­pa­leet ja kuu­men­na vie­lä het­ki.

6. Val­mis­ta esp­res­so­ker­ma. Vaah­do­ta ker­ma ja rans­kan­ker­ma erik­seen ja yh­dis­tä vaah­dot. Maus­ta seos esp­res­sol­la ja to­mu­so­ke­ril­la.

7. Ko­koa an­nok­set. Pane poh­jal­le en­sin kah­vil­la maus­tu­nei­ta ana­nas­vii­pa­lei­ta, pil­kot­tua ita­li­a­lais­ta ma­ren­kia ja vii­mei­sek­si esp­res­so­ker­maa. Ko­ris­te­le ma­kei­sil­la ja nos­ta tar­jol­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ