Artikkeli

Italialainen sienisalaatti

Keitä ja paloittele vihreät pavut. Viipaloi sienet ja valko­si­pu­lin­kynnet, huuhtele sipulit ja kidney-pavut...

1 rs (100 g) vih­rei­tä pa­pu­ja

1 rs (150 g) herk­ku­sie­niä tai herk­ku­tat­te­ja

1-2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 prk (190 g) hil­lo­si­pu­lei­ta

1 prk (400 g) kid­ney-pa­pu­ja

Kas­ti­ke:

3 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

4 rkl tryf­fe­li­öl­jyä

nip­pu sil­put­tua tim­ja­mia

ri­paus so­ke­ria

ri­paus suo­laa

1. Kei­tä ja pa­loit­te­le vih­re­ät pa­vut. Vii­pa­loi sie­net ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net, huuh­te­le si­pu­lit ja kid­ney-pa­vut.

2. Ko­koa kaik­ki ai­nek­set tar­joi­lu­lau­ta­sel­le. Val­mis­ta kas­ti­ke ja kaa­da se sa­laa­til­le. Tar­joa par­me­saa­ni­las­tu­jen ja tuo­reen lei­vän kans­sa.

Vink­ki! Tryf­fe­li­öl­jy on laa­du­kas­ta olii­vi­öl­jyä, jo­hon on uu­tet­tu mus­tia tryf­fe­lei­tä ma­kua an­ta­maan. Öl­jyn aro­mi on voi­ma­kas ja se so­pii hy­vin tar­joil­ta­vak­si raa­ko­jen sien­ten kans­sa. Kal­lis­ta öl­jyä myy­dään pie­nis­sä pul­lois­sa, ja pie­ni­kin tilk­ka an­taa ruo­al­le pi­kan­tin li­sä­maun.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ