Koti ja keittiö 4/2010
noin 12 palaa
1 1/2 pkt (yht. noin 600 g)
pakastepiirakkataikinaa
Täyte:
3 valkosipulinkynttä
500 g tuoretta salaattipinaattia
4 rkl oliiviöljyä
2 prk (à 250 g) ricottajuustoa
noin 150 g ilmakuivattua kinkkua
2 dl parmesaanijuustoa raasteena
1/2 dl tuoretta ruohosipulia
hienonnettuna
1 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1/4 tl cayennepippuria
6 munaa
Voiteluun:
1 muna
1. Kauli kokonainen piirakkataikinapaketti (400 g) halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi, pyöreäksi levyksi. Nosta levy voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 21 cm). Taikinan reunojen pitäisi roikkua hiukan vuoan reunojen yli.
2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhdo ja hienonna salaattipinaatti. Kuutioi parmankinkku. Kuullota valkosipulia ja pinaattia pannulla öljyssä, kunnes ne pehmenevät. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon ricotta, kinkkukuutiot, parmesaani, yrtit, mausteet ja kaksi munaa.
3. Lusikoi seos vuoan pohjalle. Tee täytteeseen neljä syvennystä ja riko jokaiseen syvennykseen yksi muna (yht. 4 munaa). Mausta halutessasi munien pinnat suolalla ja pippurilla.
4. Kauli toinen taikinapala (noin 200 g) pyöreäksi levyksi. Pistele levy haarukalla ja nosta se piiraan kanneksi. Nipistele reunat tiiviisti yhteen ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Voit halutessasi taiteilla ylimääräisestä taikinasta kuvioita piirakan pinnalle.
5. Voitele piiraan pinta munalla. Paista leivonnaista 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti.
6. Tarjoile piirakka haaleana esimerkiksi rucolasalaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2