Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
4–6 annosta
1 dl korppujauhoja
1 ½ dl tomaattipastakastiketta
1 salottisipuli
1 rkl oliiviöljyä
600 g naudan paistijauhelihaa
1 muna
1 tl suolaa
½ tl
mustapippuria
1 tl oreganoa
Täyte:
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
125 g mozzarellaa viipaleina
100 g raastettua parmesaania
4 rkl hienonnettua
lehtipersiljaa
Päälle:
1 rkl rypsiöljyä
1/4 tl paprikajauhetta
1.Sekoita korppujauhot ja tomaattipastakastike. Anna turvota muutama minuutti.
2.Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli kypsäksi öljyssä. Lisää se korppujauhoseokseen jauhelihan, munan ja mausteiden kanssa. Sekoita taikina käsin tasaiseksi.
3.Taputtele jauhelihaseos kostealle leivinpaperille noin 2 cm paksuksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle kinkkuviipaleet, juustot ja yrtit.
4.Kääri levy rullalle paperin avulla. Nosta mureke uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Sivele pinta öljyllä.
5.Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia.
Viinisuositus: Kirsikkainen ja mausteinen Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico 2015, Italia, 8,19 e.
Lue myös:
Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty mureke
Panzanella eli italialainen leipäsalaatti
Italialaista marenkia, ananasta ja espressokermaa
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2