Artikkeli

Italialainen jauhelihakastike

2 rkl öl­jyä

1 rkl voi­ta

1 si­pu­li

1 raas­tet­tu pork­ka­na

1 leh­ti­sel­le­rin var­si

1 00 g sie­niä (esim. sii­ta­ke)

50 g pe­ko­nia

400 g jau­he­li­haa (nau­taa, pos­sua)

3 dl kui­vaa pu­na­vii­niä

suo­laa ja pip­pu­ria

3 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

3–4 dl li­ha­lien­tä

(1 1/2 dl ker­maa)

1. Raas­ta pork­ka­na ja pil­ko si­pu­li, sel­le­rin­var­si, sie­net ja pe­ko­ni.

2. Kuu­men­na öl­jy ja su­la­ta voi pan­nul­la ja paah­da kas­vik­set sekä sie­net ras­vas­sa. Ota si­vuun.

3. Paah­da pan­nul­la pe­ko­ni ja jau­he­li­ha. Kaa­da jouk­koon pu­na­vii­ni. Li­sää to­maat­ti­py­ree sekä li­ha­lie­mi ja se­koi­ta kas­vik­set mu­kaan kas­tik­kee­seen. An­na kas­tik­keen hau­tua hil­jal­leen kan­nen al­la.

4. Kun kas­ti­ke on peh­me­ää, li­sää ha­lu­tes­sa ker­ma ja kei­tä het­ki. Tar­kis­ta maut.

Koti ja keit­tiö 1-2/2003

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ