Koti ja keittiö 05/05
10–15 palaa
175–185 g suklaatäytekeksejä (esim. Domino)
50 g voita sulatettuna
Täyte:
5 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl espressopikakahvijauhetta
1 dl tomusokeria
2 keltuaista
2–3 rkl viskiä
3 liivatelehteä
Koristeluun:
espressopikakahvijauhetta
1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. 20–24 cm) leivinpaperilla.
2. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella kahden paperin välissä. Lisää voisula. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.
3. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Mittaa kulhoon kerma ja kahvijauhe ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdota tomusokeri ja keltuaiset.
Lisää viski keltuaisvaahtoon ja kääntele sekaan kermavaahto. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Anna jäähtyä hetken. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
4. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen jäätymään. Leikkaa kakku jäätyneenä annospaloiksi ja ripottele pinnalle espressopikakahvijauhetta.
Vinkki! Voit paloitella kakun valmiiksi ja säilyttää pakastimessa tarjoiluhetkeen saakka. Jäätelöleivokset sopivat parhaiten juhliin, joissa vieraat saapuvat yhtä aikaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2