Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Irish Coffee -jäätelöleivokset

10–15 pa­laa

175–185 g suk­laa­täy­te­kek­se­jä (esim. Do­mi­no)

50 g voi­ta su­la­tet­tu­na

Täy­te:

5 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

2 rkl esp­res­so­pi­ka­kah­vi­jau­het­ta

1 dl to­mu­so­ke­ria

2 kel­tu­ais­ta

2–3 rkl vis­kiä

3 lii­va­te­leh­teä

Ko­ris­te­luun:

esp­res­so­pi­ka­kah­vi­jau­het­ta

1. Vuo­raa ir­to­poh­ja­vuo­an poh­ja (halk. 20–24 cm) lei­vin­pa­pe­ril­la.

2. Hie­non­na kek­sit mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa tai kau­li­mel­la kah­den pa­pe­rin vä­lis­sä. Li­sää voi­su­la. Ta­put­te­le seos ke­vy­es­ti vuo­an poh­jal­le.

3. Li­o­ta lii­va­te­leh­det kyl­mäs­sä ve­des­sä. Mit­taa kul­hoon ker­ma ja kah­vi­jau­he ja vat­kaa peh­me­äk­si vaah­dok­si. Vaah­do­ta to­mu­so­ke­ri ja kel­tu­ai­set.

Li­sää vis­ki kel­tu­ais­vaah­toon ja kään­te­le se­kaan ker­ma­vaah­to. Pu­ris­ta lii­va­te­leh­dis­tä yli­mää­räi­nen vesi pois ja liu­o­ta ne tilk­kaan kuu­maa vet­tä. An­na jääh­tyä het­ken. Li­sää lii­va­te­se­os täyt­tee­seen ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en.

4. Kaa­da täy­te vuo­kaan kek­si­poh­jan pääl­le, pei­tä vuo­ka kel­mul­la ja lai­ta pa­kas­ti­meen jää­ty­mään. Leik­kaa kak­ku jää­ty­nee­nä an­nos­pa­loik­si ja ri­pot­te­le pin­nal­le esp­res­so­pi­ka­kah­vi­jau­het­ta.

Vink­ki! Voit pa­loi­tel­la ka­kun val­miik­si ja säi­lyt­tää pa­kas­ti­mes­sa tar­joi­lu­het­keen saak­ka. Jää­te­lö­lei­vok­set so­pi­vat par­hai­ten juh­liin, jois­sa vie­raat saa­pu­vat yh­tä ai­kaa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ