Koti ja Keittiö 09/06
3 kpl (500 g) isoja perunoita keitettyinä
100 g porkkanoita
1 pieni palsternakka
100 g kukkakaalia
1 sipuli
1–2 rkl öljyä
1 vihreä chilipaprika
2 valkosipulinkynttä
1 tl kurkumaa
1/4 tl jeeraa eli juustokuminaa
1/4 tl jauhettua korianteria
1/4 tl suolaa
1/4 tl garam masalaa
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 muna
3 rkl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
margariinia tai öljyä
Jogurttikastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
noin 10 cm:n pätkä kurkkua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus jeeraa eli juustokuminaa
1/2 tl sokeria
1. Valmista ensin kastike. Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste pois siivilässä. Sekoita kurkkuraaste ja mausteet jogurttiin ja laita jääkaappiin maustumaan.
2. Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne.
3. Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka hienoksi. Hienonna tai raasta myös kukkakaali ja sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota raastettuja ja paloiteltuja kasviksia siinä hetki, että ne hieman pehmenevät.
4. Sekoita kuullotetut kasvikset soseutettujen perunoiden joukkoon. Halkaise chilipaprika, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää chilit ja valkosipulit sekä muut mausteet peruna-kasvisseokseen. Lisää lopuksi muna ja vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
5. Muotoile massa pihveiksi ja paista ohukaispannulla tai tavallisella paistinpannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2