Koti ja Keittiö 04/07
3 1/2 dl vehnäjauhoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl kuivattua oreganoa
1 1/2 dl öljyä
1 dl vettä
Uppopaistamiseen:
5 dl öljyä
1. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää öljy.
2. Lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita kovahkoksi, tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada pintaan hiukan öljyä ja pane taikina suljetussa muovipussissa jääkaappiin noin tunniksi.
4. Vaivaa taikinaa vielä hetken ajan ja jaa 14–16 osaan.
5. Paina palat mataliksi ja kauli ohuiksi leipäsiksi.
6. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa ja uppopaista siinä leivät vähin erin molemmin puolin kullanruskeiksi.
7. Nosta kypsät leivät reikäkauhalla hetkeksi talouspaperille valumaan.
8. Tarjoa samana päivänä esimerkiksi erilaisten kasvis- tai linssimuhennosten kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2