Artikkeli

Koti ja keit­tio jou­lu­lii­te 2003

Inkiväärisydämet

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitellen, koko ajan sekoiuttaen. Säästä 4 rkl seosta koristeluun...

(noin 30 kpl)

3 suur­ta val­ku­ais­ta

250 g to­mu­so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 tl hie­nok­si raas­tet­tua tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

1 tl man­te­lie­sans­sia

400 g man­te­li­jau­het­ta

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää to­mu­so­ke­ri vä­hi­tel­len, koko ajan se­koi­ut­ta­en. Sääs­tä 4 rkl se­os­ta ko­ris­te­luun.

2. Se­koi­ta jouk­koon va­nil­ja­so­ke­ri, raas­tet­tu in­ki­vää­ri, man­te­lie­sans­si ja puo­let man­te­li­jau­hees­ta.

3. Li­sää vie­lä lop­pu man­te­li­jau­he ja veh­nä­jau­hot.

4. Kau­li tai­ki­na le­vyk­si hy­vin jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä. Ota sii­tä sy­dän­muo­til­la pik­ku­lei­piä.

5. Pane val­miit pik­ku­lei­vät lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. Pais­ta nii­tä 200 as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 10 mi­nuut­tia.

6. Li­sää jäl­jel­le jää­nee­seen val­ku­ais­vaah­toon tilk­ka vet­tä ja ko­ris­te­le jääh­ty­neet pik­ku­lei­vät sil­lä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ