MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 10/2013
6–8 annosta
5 dl kuohukermaa
1 ½ dl hienoa sokeria
1 sitruuna
¼ tl jauhettua inkivääriä
Tarjoiluun:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl tomusokeria
1. Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sen kuori hienoksi raasteeksi. Halkaise sitruuna ja purista mehut kulhoon.
2. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Poista kattila liedeltä.
3. Lisää sitruunaraaste ja -mehu sekä inkivääri ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
4. Jaa seos 6–8 annoskulhoon ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 3–4 tuntia.
5. Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla. Lusikoi sitruskuppien päälle ja tarjoa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2