Koti ja keittiö 5/2008
12 kpl
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
150 g voita tai margariinia
4 rkl kylmää vettä
Täyte:
1 nippu raparperia (500 g)
300 g ranskankermaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 munaa
Lisäksi:
hieman sokeria
1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja appelsiininkuori. Lisää rasva ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Jaa taikina muffinivuokiin ja painele se vuokien pohjalle ja hieman reunoille.
3. Paloittele raparperit.
4. Sekoita ranskankermaan mausteet ja munat. Jaa seos muffinivuokiin pohjien päälle, paina päälle raparperinpalat ja ripottele pinnalle hieman sokeria.
5. Paista piiraita uunissa pellin päällä 200 asteessa noin 20–25 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2