Koti ja Keittiö 11/07
4 perunaa (jauhoista lajiketta)
1 (200 g) palsternakka
100 g selleriä
pieni lanttu (300 g)
3–4 porkkanaa
1 sipuli
3–4 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2–3 rkl öljyä
1 l vettä
2–3 rkl kasvisfondia
3/4 tl piripirimaustetta
2 dl ruokakermaa
Lisäksi:
1/2 ruukkua ruohosipulia
1. Kuori ja paloittele perunat, palsternakat, selleri, lanttu ja porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää juurekset, sipulit ja inkivääri ja kääntele niitä hetken. Lisää vesi ja fondi sekä piripirimauste. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää kerma ja kuumenna keitto kattilassa.
4. Tarjoa ruohosipulisilpun kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2