Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/07

Inkivääri-juuressosekeitto

4 pe­ru­naa (jau­hois­ta la­ji­ket­ta)

1 (200 g) pals­ter­nak­ka

100 g sel­le­riä

pie­ni lant­tu (300 g)

3–4 pork­ka­naa

1 si­pu­li

3–4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä raas­tet­tu­na

2–3 rkl öl­jyä

1 l vet­tä

2–3 rkl kas­vis­fon­dia

3/4 tl pi­ri­pi­ri­maus­tet­ta

2 dl ruo­ka­ker­maa

Li­säk­si:

1/2 ruuk­kua ruo­ho­si­pu­lia

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pe­ru­nat, pals­ter­na­kat, sel­le­ri, lant­tu ja pork­ka­na. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa. Li­sää juu­rek­set, si­pu­lit ja in­ki­vää­ri ja kään­te­le nii­tä het­ken. Li­sää vesi ja fon­di sekä pi­ri­pi­ri­maus­te. Kuu­men­na keit­to kie­hu­vak­si ja hau­du­ta mie­dol­la läm­möl­lä, kun­nes juu­rek­set ovat peh­mei­tä.

3. So­seu­ta keit­to sau­va­se­koit­ti­mel­la tai te­ho­se­koit­ti­mes­sa. Li­sää ker­ma ja kuu­men­na keit­to kat­ti­las­sa.

4. Tar­joa ruo­ho­si­pu­li­sil­pun kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ