Artikkeli

Inkivää­ri­hau­du­tetut sipulirenkaat

4 kel­ta­si­pu­lia

1 rkl voi­ta

1 rkl vaa­le­aa mus­co­va­do­tai

ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta

in­ki­vää­riä

1 rkl ma­ke­aa soi­ja­kas­ti­ket­ta

ri­paus sah­ra­mia

mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta

per­sil­jaa

1 1/2 dl ruo­ka­ker­maa

1. Kuo­ri si­pu­lit ja leik­kaa ne

ohuik­si ren­kaik­si. Kuul­lo­ta si­pu­li­ren­kai­ta

pan­nul­la vois­sa,

kun­nes ne muut­tu­vat lä­pi­kuul­ta­vik­si.

Älä an­na si­pu­lin

saa­da vä­riä.

2. Li­sää pan­nuun so­ke­ri ja

hau­du­ta si­pu­lei­ta vie­lä muu­ta­ma

mi­nuut­ti. Se­koit­te­le ai­na

sil­loin täl­löin. Li­sää in­ki­vää­ri,

soi­ja­kas­ti­ke, sah­ra­mi,

mus­ta­pip­pu­ri, per­sil­ja ja ruo­ka­ker­ma.

3. Nos­ta kan­si pääl­le ja hau­du­ta

si­pu­lei­ta kym­me­ni­sen

mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat

täy­sin peh­mei­tä.

4. Tar­joi­le tag­li­a­tel­le-pas­tan

ja tuo­reen lei­vän kans­sa.

Koti ja keit­tiö 4/2004