Sanna Kekäläinen Kuvat Reetta PasanenKoti ja keittiö 4/2012
8–10 viipaletta
1 pieni salottisipuli
1 rkl öljyä
1 dl korppujauhoja
3 dl maitoa, kermaa tai vettä
2 munaa
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 kg sika-nautajauhelihaa
4–5 kovaksikeitettyä munaa
n. 10 viipaletta ilmakuivattua
kinkkua
Vuoan voiteluun:
n. 2 tl rypsiöljyä
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota silppu öljyssä pannulla kypsäksi.
2. Yhdistä korppujauhot ja neste. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna seoksen turvota noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha ja raa’at munat tasaiseksi seokseksi.
3. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (vetoisuus reilu 1 l) tai käytä pinnoitettua vuokaa, jota ei tarvitse voidella. Asettele kinkkuviipaleet vuokaan siten, että viipaleiden päät roikkuvat vuoan ulkopuolella muutaman sentin.
4. Laita puolet murekemassasta vuokaan ja tee keskelle syvennys. Laita syvennykseen keitetyt, kuoritut munat. Lisää loppu taikina ja painele mureke kiinni. Tasoita pinta veteen kastetulla veitsellä. Taittele kinkkuviipaleiden päät siististi murekkeen päälle.
5. Paista mureketta 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia. Kumoa mureke tarjoiluvadille.
6. Tarjoile lisäkkeinä esimerkiksi tomaatti-sipulisalaattia, keitettyjä vihreitä papuja ja parmesaanilla maustettua perunamuusia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2