Artikkeli

Teks­ti Mai Knau­er

Kuva Line Falck

Suo­mek­si toi­mit­ta­nut An­na-Lii­sa Hä­mä­läi­nen

Ihana suklaa-keksikakku hoituu ilman uunia

Rex-kakkua muistuttava suklaa-keksikakku sisältää kondensoitua maitoa. Jääkaapissa valmistuva kakku on hyvin makea.

8–12 pa­laa

Ai­nek­set

300 g tum­maa suk­laa­ta

1 prk (397 g) kon­den­soi­tua mai­toa

35 g voi­ta

noin 20–24 suo­ra­kai­teen muo­tois­ta kek­siä (esim. ka­ne­li­kek­se­jä)

Ko­ris­teek­si:

3–4 rkl has­sel­päh­ki­nöi­tä

Oh­je:

1. Vuo­raa pit­kä­no­mai­nen kak­ku- tai lei­pä­vuo­ka ta­lous­kel­mul­la.

2. Pa­loit­te­le suk­laa ja su­la­ta se yh­des­sä kon­den­soi­dun mai­don ja voin kans­sa kat­ti­las­sa pie­nel­lä läm­möl­lä. Se­koi­ta, kun­nes mas­sa won ta­sais­ta. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä.

3. Lai­ta vuo­an poh­jal­le en­sin suk­laa­ker­ros. Lai­ta kek­si­ker­ros pääl­le ja sit­ten suk­laa­ta ja kek­se­jä vuo­ro­tel­len, kun­nes ker­rok­sia on nel­jä. Lai­ta pääl­lim­mäi­sek­si ker­ros suk­laa­ta. Toi­mi ri­pe­äs­ti, sil­lä suk­laa­mas­sa tah­maan­tuu hy­vin no­pe­as­ti.

4. Lai­ta kek­si­kak­ku te­key­ty­mään jää­kaap­piin yön yli.

5. Ota kak­ku pois jää­kaa­pis­ta puo­li­sen tun­tia en­nen tar­joi­lua. Ko­ris­te­le kak­ku rou­hi­tuil­la has­sel­päh­ki­nöil­lä. Tar­joa vii­pa­leik­si lei­kat­tu­na.

Kat­so myös nämä kak­ku­re­sep­tit:

Ke­säi­nen sit­ruu­na-juus­to­kak­ku

Ruu­sui­nen maa­päh­ki­nä­kak­ku

Pu­na­juu­ri­suk­laa­kak­ku