Teksti Mai Knauer
Kuva Line Falck
Suomeksi toimittanut Anna-Liisa Hämäläinen
8–12 palaa
Ainekset
300 g tummaa suklaata
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
35 g voita
noin 20–24 suorakaiteen muotoista keksiä (esim. kanelikeksejä)
Koristeeksi:
3–4 rkl hasselpähkinöitä
Ohje:
1. Vuoraa pitkänomainen kakku- tai leipävuoka talouskelmulla.
2. Paloittele suklaa ja sulata se yhdessä kondensoidun maidon ja voin kanssa kattilassa pienellä lämmöllä. Sekoita, kunnes massa won tasaista. Ota kattila pois liedeltä.
3. Laita vuoan pohjalle ensin suklaakerros. Laita keksikerros päälle ja sitten suklaata ja keksejä vuorotellen, kunnes kerroksia on neljä. Laita päällimmäiseksi kerros suklaata. Toimi ripeästi, sillä suklaamassa tahmaantuu hyvin nopeasti.
4. Laita keksikakku tekeytymään jääkaappiin yön yli.
5. Ota kakku pois jääkaapista puolisen tuntia ennen tarjoilua. Koristele kakku rouhituilla hasselpähkinöillä. Tarjoa viipaleiksi leikattuna.
Katso myös nämä kakkureseptit:
Kesäinen sitruuna-juustokakku
Ruusuinen maapähkinäkakku
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2