Artikkeli

Oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster

Ihana lakritsi-vadelmakakku syntyy Skyristä ja valkosuklaasta

Tämä helppo ja valloittavan makuinen kakku syntyy ilman uunia lakritsin makuisesta Skyr-valmisteesta ja valkosuklaasta.

Help­po lak­rit­si-va­del­ma­tort­tu

25 min + hyy­ty­mi­nen 4 t • help­po • 12 e

12 an­nos­ta

200 g Oreo- tai Do­mi­no-kek­se­jä

50 g su­la­tet­tua voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Täy­te:

200 g val­ko­suk­laa­ta

3 prk (à 170 g) lak­rit­sin
ma­kuis­ta Skyr-val­mis­tet­ta

Ko­ris­teek­si:

3 Oreo- tai Do­mi­no-kek­siä

lak­rit­si­pa­lo­ja

1 rs (150 g) va­del­mia

sit­ruu­na­me­lis­san leh­tiä

1. Hie­non­na kek­sit kau­li­mel­la pus­sis­sa tai mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa. Se­koi­ta jouk­koon su­la­tet­tu voi. Pin­go­ta lei­vin­pa­pe­ri ir­to­poh­ja­vuo­an (Ø 18 cm) poh­jan ja reu­no­jen vä­liin. Pai­ne­le kek­si­mu­ru­se­os poh­jal­le ohu­ek­si ker­rok­sek­si.

2. Su­la­ta val­ko­suk­laa ja an­na jääh­tyä het­ken. Se­koi­ta jouk­koon lak­rit­si-Skyr. Kaa­da seos poh­jan pääl­le. An­na jäh­met­tyä jää­kaa­pis­sa 4–6 tun­tia.

3. Ir­ro­ta vuo­an reu­nat va­ro­vas­ti ka­kun reu­noil­ta ja nos­ta kak­ku tar­joi­lu­lau­ta­sel­le. Vedä lei­vin­pa­pe­ri pois ka­kun poh­jal­ta.

4. Ir­ro­ta ko­ris­teek­si tu­le­vat kek­sit täyt­teen ym­pä­ril­tä ja murs­kaa kek­sit hie­nok­si mu­ruk­si. Leik­kaa la­ku­pa­lat vii­pa­leik­si. Ko­ris­te­le kak­ku kek­si­mu­rul­la, va­del­mil­la, la­kul­la ja sit­ruu­na­me­lis­san leh­dil­lä.