Ohjeet ja tyyli Suvi Rüster
Helppo lakritsi-vadelmatorttu
25 min + hyytyminen 4 t • helppo • 12 e
12 annosta
200 g Oreo- tai Domino-keksejä
50 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
200 g valkosuklaata
3 prk (à 170 g) lakritsin
makuista Skyr-valmistetta
Koristeeksi:
3 Oreo- tai Domino-keksiä
lakritsipaloja
1 rs (150 g) vadelmia
sitruunamelissan lehtiä
1. Hienonna keksit kaulimella pussissa tai monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksimuruseos pohjalle ohueksi kerrokseksi.
2. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hetken. Sekoita joukkoon lakritsi-Skyr. Kaada seos pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia.
3. Irrota vuoan reunat varovasti kakun reunoilta ja nosta kakku tarjoilulautaselle. Vedä leivinpaperi pois kakun pohjalta.
4. Irrota koristeeksi tulevat keksit täytteen ympäriltä ja murskaa keksit hienoksi muruksi. Leikkaa lakupalat viipaleiksi. Koristele kakku keksimurulla, vadelmilla, lakulla ja sitruunamelissan lehdillä.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ