Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 9/2015     

Hunaja-chipotlekana

Kokonaisena kypsennettävä hunaja-chipotlekana saa savuista aromia chipot­le­pap­ri­koista eli savustetuista jalopenoista.

4–6 an­nos­ta

1 ko­ko­nai­nen maus­ta­ma­ton broi­le­ri

Ma­ri­na­di:

2 kui­vat­tua chi­li­pap­ri­kaa

3–4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

½ dl ome­na­vii­nie­tik­kaa

1 ¼ dl hu­na­jaa

puo­len li­men mehu

1. Lai­ta chi­li­pap­ri­kat kie­hu­vaan ve­teen li­ko­a­maan. An­na li­o­ta 15 mi­nuut­tia. Sii­vi­löi nes­te pois. Hie­non­na chili, mie­dom­man tu­li­suu­den saat pois­ta­mal­la sie­me­net.

2. Se­koi­ta hie­non­net­tu chili ja muut ma­ri­na­din ai­nek­set.

3. Hie­ro maus­te­se­os broi­le­rin pin­taan ja na­han al­le.

4. Lai­ta broi­le­ri broi­le­ring­ril­laus­te­li­nee­seen ja ase­ta gril­liin tai uu­niin. Kyp­sen­nä broi­le­ria tun­nin ajan.

5. Tar­joi­le raik­kaan sa­laa­tin kera.

Vii­ni­suo­si­tus: Puo­li­kui­va, ha­po­kas ja he­del­mäi­nen An­sel­mann Ries­ling Clas­sic 2014, Sak­sa, 11,48 e