600 g tuoretta, vaaleaa
kalafileetä (esim. kuhaa)
hienoa merisuolaa
puolen sitruunan mehu
2 dl sushiriisiä
5 dl vettä
1–2 rkl japanilaista
riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl merisuolaa
Kastike:
1 banaanisalottisipuli
1 dl sakea tai valkoviiniä
1 dl mirin-kastiketta
(makeaa japanilaista
keittoviiniä)
50 g hantcho misoa
(soijamisotahnaa)
3/4 dl sokeria
1. Mausta kalafileet suolalla ja sitruunamehulla molemmin puolin. Kiedo ne voipaperiin ja anna maustua viileässä puoli tuntia.
2. Huuhdo riisi useaan kertaan ja pane se kattilaan veden kanssa. Anna kiehua viisi minuuttia. Sulje kansi, alenna lämpö ja anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja riisi on kypsää.
3. Nosta kattila liedeltä ja anna seistä 10 minuuttia. Mausta riisi etikalla, sokerilla ja suolalla.
4. Valmista kastike. Silppua salottisipuli ja kuullota se öljytilkassa pannulla. Lisää sake tai valkoviini, mirin-kastike ja sokeri. Anna kiehua pari minuuttia. Nosta pannu liedeltä ja lisää miso painellen seokseen. Pidä lämpimänä, mutta älä keitä.
5. Nosta riisiä fileiden päälle ja sulje voipaperit nyyteiksi. Pane nyytit väljästi höyrytyskattilaan esim. parissa erässä. Höyrytä 5–7 minuuttia, tai kunnes kala on kypsää. Varo kypsentämästä liikaa, ettei kala kuivu.
6. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Vinkki! Höyryttää voit myös ilman erillistä höyrytyskattilaa. Pane wokki- tai paistokasariin vettä ja pieni lautanen nurin päin ja sen päälle isompi lautanen. Nosta nyytit isolle lautaselle, kun vesi kiehuu ja sulje kansi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2