Artikkeli

Teks­ti Kat­ri Schrö­der

Ku­vaus­jär­jes­te­lyt Jut­ta Ylä-Mo­no­nen ja Kat­ri Schrö­der

Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen

Höyryävä granaattiomena-siiderijuoma

Höyryävä juoma tuoksuu joululta.

5 dl gra­naat­ti­o­me­na­me­hua

2 pul­loa (0,33 cl) ome­na­sii­de­riä

2 dl so­ke­ria

6 maus­te­pip­pu­ria

2 ka­ne­li­tan­koa

1 ap­pel­sii­ni

Li­säk­si:

2 dl cal­va­dos­ta tai bran­dya

8–10 kumk­vat­tia

1. Mit­taa kat­ti­laan mehu, sii­de­ri, so­ke­ri ja maus­teet. Pese ap­pel­sii­ni ja vii­pa­loi kat­ti­laan.

2. Kie­hau­ta ai­nek­set ja pei­tä kan­nel­la. An­na juo­man maus­tua 20 mi­nuut­tia.

3. Sii­vi­löi juo­ma ja kuu­men­na uu­del­leen höy­ry­ä­vän kuu­mak­si.

4. Mit­taa la­sei­hin al­ko­ho­li tai ome­na­me­hu. Pese ja vii­pa­loi ko­ris­teek­si kumk­vat­te­ja.

5. Kaa­da höy­ry­ä­vä juo­ma la­sei­hin ja nau­ti heti.