Koti ja Keittiö 09/06
400 g ruusukaalia
200 g kastanjoita tai pekaanipähkinöitä
1 iso sipuli
Kuullotukseen:
öljyä
2 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
2 dl valmista homejuustomurua
1 rkl juoksevaa hunajaa
(suolaa)
1. Puhdista ruusukaalit ja leikkaa irti kanta, halkaise kaalit ja höyrytä niitä kattilassa 4–5 minuuttia.
2. Tee kastanjoihin ristiviilto terävällä veitsellä. Keitä kastanjoita kiehuvassa, suolatussa vedessä noin 5 minuuttia. Kuori ja viipaloi kastanjat. Mikäli käytät pekaanipähkinöitä, lisää ne ruokaan sellaisinaan tai viipaloituina.
3. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuullota sipuli ja ruusukaalit öljyssä pannulla.
4. Lisää pannulle kasvisliemi, kerma, homejuusto ja kastanjat. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes neste on kiehunut jonkin verran kokoon.
5. Lisää hunaja.
6. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja tarjoa paistetun lihan tai kanan lisäkkeenä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2