Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 09/06

Homejuusto-ruusu­kaa­li­kas­tan­ja­mu­hennos

400 g ruu­su­kaa­lia

200 g kas­tan­joi­ta tai pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä

1 iso si­pu­li

Kuul­lo­tuk­seen:

öl­jyä

2 dl kas­vis­lien­tä

2 dl kuo­hu­ker­maa

2 dl val­mis­ta ho­me­juus­to­mu­rua

1 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

(suo­laa)

1. Puh­dis­ta ruu­su­kaa­lit ja leik­kaa ir­ti kan­ta, hal­kai­se kaa­lit ja höy­ry­tä nii­tä kat­ti­las­sa 4–5 mi­nuut­tia.

2. Tee kas­tan­joi­hin ris­ti­viil­to te­rä­väl­lä veit­sel­lä. Kei­tä kas­tan­joi­ta kie­hu­vas­sa, suo­la­tus­sa ve­des­sä noin 5 mi­nuut­tia. Kuo­ri ja vii­pa­loi kas­tan­jat. Mi­kä­li käy­tät pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä, li­sää ne ruo­kaan sel­lai­si­naan tai vii­pa­loi­tui­na.

3. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­li. Kuul­lo­ta si­pu­li ja ruu­su­kaa­lit öl­jys­sä pan­nul­la.

4. Li­sää pan­nul­le kas­vis­lie­mi, ker­ma, ho­me­juus­to ja kas­tan­jat. Kei­tä noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes nes­te on kie­hu­nut jon­kin ver­ran ko­koon.

5. Li­sää hu­na­ja.

6. Tar­kis­ta maku, li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa ja tar­joa pais­te­tun li­han tai ka­nan li­säk­kee­nä.