Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Hölskytyskurkku-crostinit

1/2 veh­nä­pa­ton­ki

2 rkl hy­vää olii­vi­öl­jyä

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä murs­kat­tu­na

Höls­ky­tys­kur­kut:

1/2 isos­ta kur­kus­ta

1 rkl tuo­ret­ta til­li­silp­pua

1/2 tl suo­laa

1 rkl vä­ki­vii­na­e­tik­kaa

1 rkl so­ke­ria

1/2 tl anik­sen sie­me­niä

1. Kuo­ri ja hal­kai­se kurk­ku. Pois­ta si­suk­ses­ta sie­me­net. Kuu­ti­oi kurk­ku ja pane kuu­ti­ot sii­vi­lään. Ri­pot­te­le pääl­le suo­laa ja jätä va­lu­maan puo­lek­si tun­nik­si.

2. Vii­pa­loi pa­ton­ki. Se­koi­ta val­ko­si­pu­li­murs­ka ja öl­jy. Si­ve­le seos pa­ton­ki­vii­pa­leil­le.

3. Pai­ne­le kur­kuis­ta pois yli­mää­räi­nen nes­te ja pane kuu­ti­ot sul­jet­ta­van, puh­taan pur­kin poh­jal­le.

4. Li­sää purk­kiin lo­put höls­ky­tys­kurk­ku­jen ai­nek­sis­ta ja sul­je kan­si. Ra­vis­te­le purk­kia pari mi­nuut­tia.

5. Paah­da pa­ton­ki­vii­pa­leet ra­peik­si esi­mer­kik­si gril­li­ri­ti­län pääl­lä mo­lem­min puo­lin. Nos­ta vii­pa­leil­le kurk­ku­se­os­ta ja tar­joa heti.