Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jo­han­na Va­na­mo

Ku­vaa­ja Fa­bi­an Björk

Hollantilainen pannari eli pannenkoeken

Pannulla paistetut leivonnaiset ja ruoat ovat trendikkäistä trendikkäintä tarjottavaa juuri nyt. Hyppää muotiin mukaan ja paista pannari hollan­ti­lai­sittain valurau­ta­pan­nussa.

Val­mis­tu­sai­neet:

Noin 8 pa­laa

3 isoa ka­nan­mu­naa

2 rkl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 dl täys­mai­toa

n. 1 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 rkl voi­ta

Tar­joi­luun:

kar­hun­va­tu­koi­ta

vaah­te­ra­sii­rap­pia

to­mu­so­ke­ria

va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

Val­mis­tu­soh­jeet:

1. Lai­ta hal­kai­si­jal­taan noin 23-sent­ti­nen va­lu­rau­ta­pan­nu uu­niin. Läm­mi­tä uu­ni 225 as­tee­seen.

2. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri. Li­sää jouk­koon mai­to ja jau­hot. An­na ta­saan­tua noin 10 mi­nuut­tia.

3. Lai­ta kuu­maan pan­nuun voi­no­ka­re ja an­na sen su­laa. Le­vi­tä voi­su­la ta­sai­ses­ti pan­nun poh­jal­le. Kaa­da tai­ki­na pääl­le.

4. Pais­ta noin 10–15 mi­nuut­tia uu­nin kes­ki­ta­sol­la.

5. Ri­pot­te­le kuu­mal­le pan­na­ril­le hie­man to­mu­so­ke­ria. Tar­joa mar­jo­jen, vaah­te­ra­sii­ra­pin ja vat­ka­tun va­nil­ja­kas­tik­keen kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 15 mi­nuut­tia + pais­to­ai­ka noin 15 mi­nuut­tia

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: Noin 13 eu­roa