Artikkeli

Hirvipihvit kerma­kas­tik­keessa

sisäpaisti file

600 g hir­ven si­sä­pais­tia tai si­sä­fi­lee­tä

2 tl voi­ta

1 pork­ka­na

150 g sii­ta­ke­sie­niä tai mui­ta sie­niä

2 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 tl öl­jyä

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

8 dl riis­ta- tai li­ha­lien­tä

1 tl tim­ja­mia

1 dl kuo­hu­ker­maa

1 rkl puo­luk­ka­hil­loa

1. Vii­pa­loi liha pih­vi­pa­loik­si ja rus­kis­ta pa­lat kuu­mal­la pais­tin­pan­nul­la mo­lem­min puo­lin. Pane pih­vit uu­ni­vuo­kaan ja kyp­sen­nä nii­tä 175 as­tees­sa 10-20 mi­nuut­tia li­han mu­reu­des­ta riip­pu­en.

2. Kuo­ri ja pil­ko pork­ka­na. Pa­loit­te­le sie­net ja silp­pua si­pu­lit. Pais­ta ne öl­jys­sä peh­meik­si.

3. Ri­pot­te­le sie­ni-si­pu­li­se­ok­seen jau­hot ja kie­hau­ta.

4. Li­sää riis­ta­lie­mi ja tim­ja­mi se­koit­ta­en ja an­na se­ok­sen hau­tua 5 mi­nuut­tia.

5. Li­sää lo­puk­si ker­ma ja puo­luk­ka­hil­lo.

6. Pane pih­vit tar­joi­lu­lau­ta­sil­le, kaa­da pääl­le kas­ti­ke ja tar­joa pe­ru­na­muu­sin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ