Artikkeli

Hirvikääryleet

Nuiji lihaviipaleet ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Älä riko lihaa...

12 vii­pa­let­ta hir­ven si­sä­pais­tia

2 kel­ta­si­pu­lia

200 g tuo­rei­ta herk­ku­sie­niä

1 rkl voi­ta, 1 rkl so­ke­ria

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta tim­ja­mia

12 puis­ta ham­mas­tik­kua

Pais­ta­mi­seen:

1-2 rkl voi­ta tai öl­jyä

Li­säk­si:

4 dl vet­tä

1 1/2 rkl riis­ta­fon­dia

2 rkl +1 rkl mus­ta­vii­ni­mar­ja­hyy­te­löä

1 dl ker­maa

Mai­ze­na-kas­ti­ke­suu­rus­tet­ta

1. Nui­ji li­ha­vii­pa­leet ohuik­si kah­den muo­vi­kel­mun vä­lis­sä. Älä riko li­haa.

2. Kuo­ri ja vii­pa­loi si­pu­lit. Puh­dis­ta herk­ku­sie­net ja pois­ta ja­lat. Leik­kaa la­kit ohuik­si vii­pa­leik­si. Kuul­lo­ta pan­nus­sa ras­vas­sa si­pu­lei­ta, herk­ku­sie­niä ja so­ke­ria, kun­nes si­pu­lit ovat lä­pi­kuul­ta­via ja peh­mei­tä. An­na ai­nes­ten jääh­tyä het­ken ai­kaa.

3. Maus­ta li­hat suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Jaa si­pu­lit, sie­net ja tim­ja­mi li­ha­vii­pa­leil­le. Kää­ri li­hat rul­lal­le ja kiin­ni­tä pui­sil­la ham­mas­ti­kuil­la.

4. Rus­kis­ta li­ha­rul­lat pan­nul­la ras­vas­sa. Siir­rä li­hat pa­taan ja kaa­da pääl­le vesi, fon­di ja 2 rkl mus­ta­he­ruk­ka­hyy­te­löä. Kie­hau­ta ja an­na hau­tua kan­nen al­la noin 1 t.

5. Li­sää ker­ma ja lo­put mus­ta­he­ruk­ka­hyy­te­lös­tä. Kei­tä ko­koon vie­lä het­ken. Suu­rus­ta Mai­ze­nal­la. Tar­kis­ta maku, ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa ja pip­pu­ria.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ