12 viipaletta hirven sisäpaistia
2 keltasipulia
200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl voita, 1 rkl sokeria
suolaa, mustapippuria
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
12 puista hammastikkua
Paistamiseen:
1-2 rkl voita tai öljyä
Lisäksi:
4 dl vettä
1 1/2 rkl riistafondia
2 rkl +1 rkl mustaviinimarjahyytelöä
1 dl kermaa
Maizena-kastikesuurustetta
1. Nuiji lihaviipaleet ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Älä riko lihaa.
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Puhdista herkkusienet ja poista jalat. Leikkaa lakit ohuiksi viipaleiksi. Kuullota pannussa rasvassa sipuleita, herkkusieniä ja sokeria, kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Anna ainesten jäähtyä hetken aikaa.
3. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Jaa sipulit, sienet ja timjami lihaviipaleille. Kääri lihat rullalle ja kiinnitä puisilla hammastikuilla.
4. Ruskista liharullat pannulla rasvassa. Siirrä lihat pataan ja kaada päälle vesi, fondi ja 2 rkl mustaherukkahyytelöä. Kiehauta ja anna hautua kannen alla noin 1 t.
5. Lisää kerma ja loput mustaherukkahyytelöstä. Keitä kokoon vielä hetken. Suurusta Maizenalla. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2