Artikkeli

Hirvenfilee paperissa

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sulata uunipannulla voi ja pyörittele filee voisulassa ja mausta. Anna fileen paahtua hiljalleen uunissa 10 minuuttia...

1 hir­ven si­sä­fi­lee

2 rkl voi­ta

2 dl ko­koon kei­tet­ty­jä

sie­niä, sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta, mus­tia tor­vi­sie­niä tai

suo­lat­tu­ja se­ka­sie­niä

4 tim­ja­mi­nok­saa

4 dl pu­na­vii­niä

1 rkl kar­ke­aa suo­laa

1 rkl rou­hit­tua

maus­te­pip­pu­ria

Pan­nul­le:

ko­ko­nai­sia kau­den si­pu­lei­ta, ko­kei­le esim. uu­den­lai­sia ba­naa­ni­sa­lot­ti­si­pu­lei­ta.

Kää­reek­si:

3 ark­kia lei­vin­pa­pe­ria

1. Kuu­men­na uu­ni 200-as­tei­sek­si.

2. Su­la­ta uu­ni­pan­nul­la voi ja pyö­rit­te­le fi­lee voi­su­las­sa ja maus­ta. An­na fi­leen paah­tua hil­jal­leen uu­nis­sa 10 mi­nuut­tia.

3. Li­sää sie­net, si­pu­lit sekä pu­na­vii­ni ja pei­tä fi­lee yh­del­lä ve­teen kas­te­tul­la lei­vin­pa­pe­ri­ar­kil­la. An­na hau­tua 20 mi­nuut­tia. Leik­kaa sil­lä ai­kaa lei­vin­pa­pe­ri­ar­kit nel­jään osaan, eli 8 ”na­mu­kää­reek­si”.

4. Ota fi­lee uu­ni­pan­nul­ta leik­kuu­lau­dal­le ja vii­pa­loi mah­dol­li­sim­man ohuik­si pa­loik­si. Jaa pa­lat pa­pe­ri­kää­rei­siin. Li­sää mu­kaan sie­net ja hiu­kan lien­tä. Kää­ri pa­lat ja sul­je pa­ket­tiin. Kuu­men­na uu­nis­sa en­nen tar­joi­lua.

5. Va­lu­ta pais­to­lie­mi kat­ti­laan ja kei­tä ko­koon sii­rap­pi­mai­sek­si kas­tik­keek­si. Tar­joa kas­ti­ke erik­seen.

Vih­je: Kas­ti­ket­ta pi­tää mais­taa teh­des­sä, jo­ten mais­ta ja kei­tä kun­nes olet tyy­ty­väi­nen. Eh­kä lie­mi kai­paa hiu­kan suo­laa, eh­kä tu­jauk­sen hap­pois­ta vii­niä, eh­kä aa­vis­tuk­sen voi­ta tai jopa ke­vy­en mais­si­suu­ruk­sen. Mai­ze­na suu­rus­teen saa ri­pot­taa suo­raan kuu­maan lie­meen. Saat­taa­pa kok­ki lo­raut­taa jouk­koon jopa hiu­kan ker­maa.

Koti ja keit­tiö 10/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ