1 hirven sisäfilee
2 rkl voita
2 dl kokoon keitettyjä
sieniä, suppilovahveroita, mustia torvisieniä tai
suolattuja sekasieniä
4 timjaminoksaa
4 dl punaviiniä
1 rkl karkeaa suolaa
1 rkl rouhittua
maustepippuria
Pannulle:
kokonaisia kauden sipuleita, kokeile esim. uudenlaisia banaanisalottisipuleita.
Kääreeksi:
3 arkkia leivinpaperia
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
2. Sulata uunipannulla voi ja pyörittele filee voisulassa ja mausta. Anna fileen paahtua hiljalleen uunissa 10 minuuttia.
3. Lisää sienet, sipulit sekä punaviini ja peitä filee yhdellä veteen kastetulla leivinpaperiarkilla. Anna hautua 20 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa leivinpaperiarkit neljään osaan, eli 8 ”namukääreeksi”.
4. Ota filee uunipannulta leikkuulaudalle ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi paloiksi. Jaa palat paperikääreisiin. Lisää mukaan sienet ja hiukan lientä. Kääri palat ja sulje pakettiin. Kuumenna uunissa ennen tarjoilua.
5. Valuta paistoliemi kattilaan ja keitä kokoon siirappimaiseksi kastikkeeksi. Tarjoa kastike erikseen.
Vihje: Kastiketta pitää maistaa tehdessä, joten maista ja keitä kunnes olet tyytyväinen. Ehkä liemi kaipaa hiukan suolaa, ehkä tujauksen happoista viiniä, ehkä aavistuksen voita tai jopa kevyen maissisuuruksen. Maizena suurusteen saa ripottaa suoraan kuumaan liemeen. Saattaapa kokki lorauttaa joukkoon jopa hiukan kermaa.
Koti ja keittiö 10/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2