Artikkeli

Kat­ri Schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen­Ko­ti ja keit­tiö 1-2/2012

Herukka-valko­suk­laa­pullat

Mustaherukoiden sijaan hillopullissa voi käyttää puolukoita, mustikoita tai pieniä omenakuutioita.

noin 20 pul­laa

1 an­nos

Täy­te:

1 pus­si (200 g)

pa­kas­te­mus­ta­he­ru­koi­ta

3 rkl vet­tä

4 rkl hil­lo­so­ke­ria

1 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

200 g val­ko­suk­laa­ta

Voi­te­luun: 1 muna

1. Val­mis­ta en­sin mus­ta­he­ruk­ka- hil­lo. An­na he­ru­koi­den hie­man su­laa. Nos­ta sit­ten he­ru­kat, vesi, hil­lo­so­ke­ri ja pe­ru­na­jau­hot kat­ti­laan. Kei­tä noin mi­nuut­ti koko ajan se­koit­ta­en. An­na jääh­tyä.

2. Val­mis­ta pul­la­tai­ki­na. Tee ko­hot­ta­mat­to­mas­ta tai­ki­nas­ta vä­lit­tö­mäs­ti tan­ko ja jaa se noin 20 ta­sa­ko­koi­seen pa­laan.

3. Pyö­rit­te­le pa­lat pyö­reik­si pul­lik­si ja an­na nii­den ko­ho­ta pei­tet­tyi­nä kak­sin­ker­tai­sik­si.

4. Pai­na ko­hon­nei­siin pul­liin sy­ven­nyk­set jau­ho­te­tun puu­sur­vi­men tai juo­ma­la­sin poh­jan avul­la. Pis­te­le sy­ven­nyk­set haa­ru­kal­la ja voi­te­le reu­nat mu­nal­la.

5. Rou­hi ¾ val­ko­suk­laas­ta kar­ke­ak­si. Jaa suk­laa­rou­he pul­la­sy­ven­nyk­siin. Jaa pääl­le mus­ta­he­ruk­ka­hil­lo.

6. Pais­ta pul­lia 225-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 12 mi­nuut­tia.

7. An­na pul­lien jääh­tyä täy­sin. Vuo­le sit­ten lo­pus­ta val­ko­suk­laas­ta las­tu­ja pul­lien pääl­le.