Pohjataikina:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
5 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ruoanvalmistusjogurttia
2 dl tomusokeria
2 dl sokeroitua punaherukkasosetta
Päälle:
kokonaisia herukoita
Kinuskikastike:
50 g voita
2 rkl sokeria
2 rkl vaaleaa ta tummaa siirappia
1 dl kuohukermaa
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin käsin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita kaikki täytteen ainekset. Kaada seos pohjataikinalle. Paista kakkua 200-asteisen uunin keskitasossa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on kokonaan hyytynyt. Peitä kakun pinta leivinpaperilla, jos se saa liikaa väriä.
3. Anna kakun jäähtyä hyvin, mielellään yön yli jääkaapissa. Levitä kokonaiset herukat kakun päälle.
4. Mittaa kattilaan kaikki kinuskikastikkeen ainekset. Keitä noin viisi minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Valuta lämmin kinuskikastike kakun päälle juuri ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2