Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Herukkainen poropata

Tarjoa pata kasvisliemessä keitetyn riisin ja vihreän salaatin kanssa.

750 g po­ron­kä­ris­tys­li­haa tai luu­ton­ta pais­tia

3 rkl mar­ga­rii­nia

3 kes­ki­ko­kois­ta kel­ta­si­pu­lia

5 dl vet­tä

1 li­ha­lie­mi­kuu­tio

1 tl suo­laa

2 laa­ke­rin­leh­teä

1 tl ko­ko­nai­sia vi­her­pip­pu­rei­ta

Li­säk­si:

1 dl mus­ta­he­ruk­ka­hil­loa

1 dl pu­na­he­ru­koi­ta

(1 1/2 rkl kuo­hu­ker­maa)

1. Leik­kaa liha ohu­eh­koik­si pa­loik­si tai sui­ka­leik­si.

2. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­lit.

3. Rus­kis­ta li­hat ras­vas­sa pa­dan poh­jal­la vä­hin erin ja li­sää se­kaan sil­pu­tut si­pu­lit ja kuul­lo­ta ne.

4. Li­sää pa­taan vesi, pil­kot­tu li­ha­lie­mi­kuu­tio ja maus­teet.

5. Hau­du­ta kan­nen al­la noin 40 mi­nuut­tia.

6. Li­sää mus­ta­he­ruk­ka­hil­lo ja pu­na­he­ru­kat ja an­na hau­tua edel­leen noin 10 mi­nuut­tia.

7. Vii­meis­te­le ha­lu­tes­sa­si ker­mal­la.

8. Tar­joa pata kas­vis­lie­mes­sä kei­te­tyn rii­sin ja vih­re­än sa­laa­tin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ